dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
0
(0)

Vicepresident Brunswijk brengt rust na protesten van campus studenten

lees ook ...

NiNsee-voorzitter en VIDS in Suriname voor gesprek over slav...

Een delegatie van het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee) bevindt zich momenteel in Suriname om de samenwerking met VIDS te versterken. NiNsee, een kennis- en onderzoe...

Op het universiteitscomplex hebben studenten die op de campus wonen actie gevoerd tegen de geplande verhoging van het huurtarief voor appartementen. Deze actie was bedoeld om aandacht te vragen van de autoriteiten voor hun bezorgdheid. Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft snel ingegrepen door deze kwestie onmiddellijk aan te kaarten binnen de Raad van Ministers (RvM).

Tijdens de protesten hebben vertegenwoordigers van het campusbestuur een vergadering gehouden met zowel de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur als Brunswijk. Na de vergadering van de RvM hebben de vp en de minister van Onderwijs een bijeenkomst georganiseerd met het campusbestuur en de studenten om de kwestie te bespreken.

De campusbewoners uiten hun misnoegen. Foto: Facebook

Tijdens deze vergaderingen zijn enkele knelpunten naar voren gekomen. Het campusbestuur heeft aangegeven dat de voorgestelde huurverhoging noodzakelijk is omdat de oude tarieven niet rendabel zijn om de campus goed te onderhouden. Als oplossing heeft de regering toegezegd te werken aan een studententegemoetkoming die zal helpen bij het betalen van de huur. Deze tegemoetkoming zal beschikbaar worden gesteld voor alle studenten in Suriname, waarbij de hoogte afhankelijk zal zijn van de studie die wordt gevolgd.

Brunswijk benadrukte het belang van goede faciliteiten voor alle studenten in Suriname. Hij verklaarde dat de regering voorlopig een deel van de huur zal subsidiëren totdat de studietegemoetkoming is geïmplementeerd. De studenten hebben positief gereageerd op deze ontwikkelingen, maar hebben ook andere kwesties aangekaart zoals onderhoud van het complex, kookgelegenheid en veiligheid.

Brunswijk heeft de studenten gerustgesteld door te beloven dat het urgentste probleem eerst zal worden aangepakt, gevolgd door verdere besprekingen over andere pijnpunten. Hij heeft ook aangegeven dat er een vervolgvergadering zal komen waarbij alle kwesties uitgebreid kunnen worden besproken. De studenten hebben de actie als succesvol beschouwd en kijken uit naar verdere samenwerking met de autoriteiten om hun zorgen aan te pakken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVicepresident Brunswijk brengt rust na protesten van campus studenten