dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Vicepresident Brunswijk benadrukt prioriteit voor mensgericht beleid en duurzaamheid

lees ook ...

Unicef Suriname en Telesur bundelen krachten voor kinderwelz...

Unicef Suriname en Telesur hebben een nieuw partnerschap aangekondigd met als doel het welzijn van kinderen in Suriname te verbeteren, met speciale aandacht voor hun mentale gezondheid, de ontwikkelin...

Op maandag 22 januari 2024 sprak vicepresident Ronnie Brunswijk in De Nationale Assemblee (DNA) over het belang van het hanteren van de Sustainable Development Goals (SDG’s) als leidraad voor de ontwikkeling van het land. Tijdens de voortzetting van de begrotingsbehandeling beantwoordden zowel de vicepresident als president Chandrikapersad Santokhi vragen van het parlement die in de eerste ronde aan de regering waren gesteld.

Brunswijk benadrukte dat er in het parlement oprecht is gepleit voor het centraal stellen van de mens en zijn idealen. De vicepresident noemde toegang tot onderwijs, veiligheid in huis en op straat, leven zonder armoede, betaalbaar transport, betaalbaar voedsel, recht op goede gezondheidszorg, betaalbare medicamenten, een veilig Suriname zonder angst, watervoorziening, betaalbare elektriciteitsvoorziening en betaalbare woningen als factoren voor een ideaal leven.

Hij benadrukte dat de regering haar prioriteiten moet heroverwegen en stellen in het belang van de mens, omdat deze idealen essentieel zijn voor welvaart en welzijn. Volgens Brunswijk gaat het niet om rassen, culturen, geloof of politiek, maar om de mens.

Hij erkende dat toegang tot onderwijs voor veel kinderen nog steeds een droom blijft en vroeg zich af waarom, ondanks het aanwezige kader, het onderwijs niet op het gewenste niveau is. De vicepresident deed een dringend beroep op de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om een duurzaam onderwijsplan uit te zetten en te voorkomen dat het aantal vroege schoolverlaters toeneemt. Volgens Brunswijk bepaalt scholing de toekomst van de mens in de samenleving.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVicepresident Brunswijk benadrukt prioriteit voor mensgericht beleid en duurzaamheid