zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Vicepresident Brunswijk bedankt Frans-Guyana voor effectieve samenwerking

lees ook ...

Valse “inspecteurs van politie’ bij vuurwapenve...

De Recherche van Regio Paramaribo heeft op dinsdag 14 mei jongstleden tijdens “Operatie Zero Tolerance”,  twee verdachten, die zich voordeden als inspecteur van politie bij aanvragers van vuurwapenver...

Tijdens een ontmoeting heeft vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk zijn dankbaarheid uitgesproken aan de Franse autoriteiten voor de uitstekende samenwerking tussen Suriname en Frans-Guyana. Op zijn kabinet ontving hij een Franse delegatie, waarbij hij zijn waardering uitsprak voor de constructieve banden tussen de twee buurlanden.

Brunswijk erkende het belang van een gezamenlijke aanpak tegen grensoverschrijdende criminaliteit. Hij betuigde zijn spijt over de betrokkenheid van sommige Surinamers bij toenemende criminaliteit aan de oostgrens, en verzocht de Fransen om de nauwe relatie met Suriname te handhaven. Hij drong aan op een intensivering van voorlichtingscampagnes aan de Franse zijde om bewustwording over dit probleem te vergroten.

Tevens prees de vp de flexibiliteit van het beleid met betrekking tot het personen- en goederenverkeer tussen beide landen, ondanks aangekondigde strengere controles. Hij bedankte specifiek voor de medische dienstverlening aan Surinamers, waarbij hij aangaf dat velen nog steeds de grens oversteken voor medische zorg.

Brunswijk benadrukte ook de positieve ontwikkeling van de betrokkenheid van tribale volken in het bestuur van Frans-Guyana, wat hij beschouwde als een teken van groeiende inclusiviteit en samenwerking in de regio.

De Surinaamse regering heeft eveneens verscherpende maatregelen genomen om de criminaliteit in te dammen, en blijft zich inzetten voor een veilige en productieve relatie met haar buurlanden, met Frans-Guyana in het bijzonder.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVicepresident Brunswijk bedankt Frans-Guyana voor effectieve samenwerking