woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
1
(1)

Vicepresident Brunswijk als cruciale getuige in witwaszaak tegen Piet Wortel

lees ook ...

Nieuwe looppad Domburg in gebruikgenomen

In samenwerking met lokale ondernemers heeft het ministerie van Openbare Werken (OW), een looppad aangelegd in Domburg. Het is nu veiliger van voetgangers om langs de Sir Winston Churchillweg te lopen...

Ronnie Brunswijk, de vicepresident van Suriname, zal door de Nederlandse politie worden gehoord. Brunswijk speelt een sleutelrol in het lopende strafproces, waarbij de centrale vraag is of de miljoenen aan goud toebehoorden aan hem of aan Wortel zelf. Piet Wortel, die door justitie wordt beschouwd als een vooraanstaande speler in de wereldwijde cocaïnehandel, beweerde afgelopen zomer dat hij bezig was met de verkoop van goudstaven ten behoeve van de vicepresident van Suriname.

Deze opmerkelijke wending in de witwaszaak voegt een nieuwe dimensie toe aan het strafproces. Ronnie Brunswijk, in zijn hoedanigheid als vicepresident van Suriname, zal als cruciale getuige dienen, waardoor de zaak nog complexer wordt. Centraal staat de vraag of de aanzienlijke hoeveelheid goud, waarvan Wortel beweert het te verkopen voor Brunswijk, daadwerkelijk aan de vicepresident toebehoorde.

Deze ontwikkeling werpt niet alleen licht op de mogelijke betrokkenheid van Brunswijk, maar legt ook de vraag bloot over de herkomst en het eigendom van de goudstaven. De verklaring van Wortel, die door de autoriteiten wordt beschouwd als een belangrijke figuur in de wereldwijde cocaïnehandel, voegt een extra laag van complexiteit toe aan het onderzoek. Het is duidelijk dat deze getuigenis een cruciale rol zal spelen in het ontrafelen van de waarheid achter de witwaspraktijken en de vermeende drugshandel.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVicepresident Brunswijk als cruciale getuige in witwaszaak tegen Piet Wortel