zaterdag 1 april 2023
24.4 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
5
(1)

Vicepresident bezoekt Kabalebo

lees ook ...

Social Army krijgt steun van president Santokhi

President Chandrikapersad Santokhi heeft zijn steun uitgesproken voor de organisatie Social Army, die op 26 maart een leuke dag heeft georganiseerd voor kinderen. Tijdens zijn bezoek aan het evenement...

In het kader van de oriëntatiebezoeken aan de districtscommissariaten, bracht Waarnemend President Brunswijk op donderdag 9 september 2021 een bezoek aan het ressort Kabalebo, West-Suriname. Tijdens het bezoek heeft hij onder andere schoolpaketten gedoneerd aan GLO en VOJ- leerlingen van het gebied.

Burgermoeder van het gebied, Josta Lewis, hield het waarnemend staatshoofd de pijnpunten van het gebied voor, waarbij onder andere de hoge kosten voor het levensonderhoud. De geste van de bewindsman was dus een welkome verassing. De ouders van deze leerlingen hoeven voor het komend schooljaar niet al te veel uit te geven aan schoolbenodigdheden.

Verder heeft de waarnemend president ook voedselpaketten geschonken aan de gemeenschap. Ook deze geste was zeer welkom. De burgermoeder heeft de verschillende pijnpunten schriftelijk aangeboden aan de Vicepresident. De bewoners waren ook zelf in de gelegenheid hun problemen voor te houden aan de Vicepresident. Net als de burgermoeder hebben zij het gehad over de slechte staat van de weg Paramaribo-Apoera.

De bewoners hebben geen keus om via Nickerie naar de stad af te reizen. Ook de dure basisgoederen die zij in West-Suriname moeten kopen, zijn ze beu. Hun maandelijkse inkopen doen zij liever in Nickerie of de hoofdstad. DC Lewis wees de VP ook op de slechte wegstrekking tussen Apoera en Section, waar vooral de schoolgaanden last van hebben.

Het Viceprestdent gaf aan dat hij de zaken zal aanpakken die binnen zijn vermogen liggen en samen met de regering, DC en gemeenschap zal werken aan de verbetering van de leefsituatie van de gemeenschap van West-Suriname. Hij bedankte de gemeenschap van West-Suriname alsnog voor de ondersteuning tijdens de verkiezingsperiode en benadrukte dat alleen door samen te werken de ontwikkeling van het gebied ter hand kan worden genomen.

Op verzoek van de DC zijn ook een aantal BAZO en BZV-kaarten verstrekt aan de gemeenschap. De gemeenschap was zeer content met de schenking van de Vicepresident.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVicepresident bezoekt Kabalebo