woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
0
(0)

Vicepresident bewerkstelligt uitbetaling toelage universiteitspersoneel

lees ook ...

Scholen hebben toch eerder deuren gesloten vandaag

In Paramaribo-Noord heeft een openbare school eerder de deuren gesloten. De klassen drie tot en met zes bleven tot 10.00u op school terwijl leerlingen van de lagere klassen direct mochten terugkeren n...

Met het plegen van een telefoontje naar minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk, vrijdag, ervoor gezorgd dat het personeel aangesloten bij de Werknemers Federatie Universiteit (WFU) eind van de maand ook de koopkrachtversterking van SRD 700 ontvangt. Deze tegemoetkoming ontvangen de ambtenaren al.

Leden van de WFU hebben zich vrijdag voor het regeringsgebouw verzameld om hun misnoegen te uiten over het uitblijven van de uitbetaling van hun koopkrachtversterking. De Financiënminister heeft de vicepresident toegezegd dat de WFU-leden eind van de maand de toelage tegemoet mogen zien.

“En als jullie het eind van de maand niet op jullie slip zien, gaan we samen naar de minister,” hield de vp bondsvoorzitter Hugo Blanker en leden van de WFU voor.

Het zou gaan om twee maanden koopkrachtversterking welke gestort moet worden, meldt het Directoraat Volkscommunicatie. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft reeds alle voorbereidingen getroffen zodat het ministerie van Financiën en Planning kan overgaan tot het uitbetalen van de koopkrachtversterking.

De WFU-leden en hun voorzitter waren zeer content met de toezegging van de vp. Ten einde raad, omdat alles reeds gecommuniceerd was met de voor haar relevante actoren, hebben zij uiteindelijk ervoor gekozen om hun nood te droppen bij vp Brunswijk. Ze zijn naar het regeringsgebouw gestapt, “omdat de vp iemand is die de noden van de mensen begrijpt,” zei Blanker.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVicepresident bewerkstelligt uitbetaling toelage universiteitspersoneel