zaterdag 1 april 2023
24.4 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
3.4
(5)

Vicepresident kan uitspraken VHP-voorzitter niet waarderen

lees ook ...

IMF: “Suriname will remain in deep crisis until 2025”

Till the elections in 2025, Suriname will continue to be in a severe situation. This is stated in a press release from the British financial services firm EMFI Securities Limited. According to the IMF...

Vicepresident Ronnie Brunswijk vindt dat VHP-voorzitter Chandrikapersad zijn partij ABOP als een sta-in-de-weg-ziet. Santokhi wees in Den Haag erop dat hij om 28 zetels had gevraagd voor de VHP en nog steeds hetzelfde vraagt voor de verkiezingen van 2025 of eerder. Brunswijk heeft ook gemeld, dat de coalitiepartijen niet  voldoende betrokken worden bij de uitvoering. Bestuurskundige August Boldewijn geeft Brunswijk gelijk.

Brunswijk gaf woensdag te kennen via de media dat hij de uitspraken van Santokhi in Nederland niet kan waarderen. Later bleek dat de uitspraken zijn gedaan op een partijbijeenkomst van de VHP in Den Haag.

Boldewijn ziet  een absolute meerderheid bij een partij niet zitten in Suriname. “Omdat we geen ideologische partijen hebben in dit land. Alles wat partijen doen is pragmatisch, dus vandaag werken ze mee met de ene en morgen met de andere. Als je nu een absolute meerderheid hebt, komt er ook absolute macht, want parlementariërs in Suriname zitten er niet met hun kennis en geweten. Heel vaak zitten ze er om de partijleider te volgen, zoals dat ook gebeurde bij de NDP.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVicepresident kan uitspraken VHP-voorzitter niet waarderen