zaterdag 22 januari 2022
27.1 C
Paramaribo
6.7 C
Amsterdam
5
(1)

Vicepresident genomineerd voor West African Diaspora Award

lees ook ...

Crisis geestelijke gezondheidszorg in Suriname moet voorkome...

Het vertrek van specialistische verpleegkundigen en andere gezondheidswerkers naar het buitenland heeft dringende aandacht nodig. Als de autoriteiten niet met duurzame oplossingen komen om dit vraagst...

Ronnie Brunswijk, de vicepresident van de Republiek Suriname en voorzitter van de Raad van Ministers is genomineerd voor de West African Diaspora Award volgens Hubert Rampersad, die is aangetrokken om de partij van ABOP bij te staan.

Rampersad zegt dat Prof. Dr. Babatunde, voorzitter van West African Diaspora in Abuja, Nigeria een brief heeft gestuurd aan Brunswijk. Vertaald staat onder andere het volgende in de brief:

“De West-Afrikaanse Diaspora Awards werden in 2019 gelanceerd om buitengewone personen uit de diaspora in de Amerikas te eren. De eerste West-Afrikaanse Diaspora Distinguished Leadership Award 2019 werd toegekend aan Elijah Eugene Cummings en de prijs voor 2020 werd uitgereikt aan Rosalind Brewer.

Mijn zeer gerespecteerde collega Prof. Dr. Hubert Rampersad, die begin dit jaar Nigeria bezocht om zijn nieuwe boek te lanceren, vertelde me over je uitzonderlijke prestaties als krachtig empatisch politiek leider en wat je doet voor de armen in je land als afstammeling van de slaven uit West-Afrika. Hij vertelde me ook over de tegenstand die je ondervindt van de Nederlanders in je strijd tegen onderdrukking en armoede. Je hebt een substantieel bijdrage geleverd aan de groei en ontwikkeling van verschillende groepen in de Surinaamse samenleving en ook bijgedragen aan de ontwikkeling van de jeugd, sport en onderwijs.

Rampersad, woont in Miami  en ziet de ondersteuning van de partij als een grote uitdaging.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVicepresident genomineerd voor West African Diaspora Award