Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

VHP wordt grootste politieke partij zegt Santokhi

Geplaatst

op

Vhp Voorzitter Chan Santokhi 470x260

Mijn partij komt maandag als grootste uit de bus. Dit zegt Chan Santokhi, voorzitter van de VHP die tevens ook lijsttrekker is in Wanica. De partijvoorzitter zegt dat hij zal blijven zeggen dat de partij 28 zetels gaat behalen. “Dit zal ik blijven zeggen tot en met maandag”, aldus Santokhi.

Volgens Santokhi is er een nieuwe VHP gepresenteerd. Dit jaar zal de partij uit alle Surinamers bestaan. “De partij blijft groeien, en deze partij zal Suriname zal Suriname leiden”, zegt hij. De voorzitter zegt dat men vertrouwen heeft in de VHP. Volgens hem sluiten mensen zich massaal aan bij de partij, vanwege het besef dat er nu maar een politieke partij is die instaat is de NPD te verslaan. – Culturu.com

5 Reacties

5
Reageer op dit artikel

1000
Parbhoesingh

NDP moet nu afscheid nemen.Laad het land door VHP regeren.Dat komt goed.vhp nps abop kan het redden.

Marlon

Wie ook wint. Suriname is in een gat.gaat jaren duren voordat ze weer als vroeger zullen zijn . Vroeger kwamen Guyana mensen naar su. Straks gaan surinamers naar Guyana vluchten

Ricky op:25 mei Dag van hoop.

Laat het de dag van hoop zijn VHP moet net ietsie pietsje meer zetel halen wel als winnaar maaaar NPS de tweede partij dan (ABOP)dan NDP Ik hoop dat het’n kleurrijk uitkomst wordt. Waar moetje beginnen om’t puinhoop opte ruimen. (1)tante jen mag voor goed naar huis.zij wordt wasvrouw ze kon goed strijken, (Dollars) (2)Brunswijk wordt parlement voorzitter (hij mag politie agent spelen)en als je niet Luistert mag hij je slaan of dood schieten,opruimen dus. (3)Somohardjo die houdt de presentielijst bij Ik moet nu ophouden mijn verlanglijstje is te lang. Ik wens die zuuurrinamers die Poep 9ers ☻ veel geluk😆😆😆… Lees verder »

De waarheid

Vhp moet de meeste zetels krijgen. Waarom? Om de wetten die nodig zijn voor het land en volk door te drukken. Indien vhp wint met weinig zetels dan zal Abop dreigen met opstappen als hij zijn zin niet krijgt en dan zal vhp het erg moeilijk krijgen. Abop en pl hebben vroeger vaker dwars gezeten waardoor veel zaken niet zijn gerealiseerd. Ze hebben gedreigd met opstappen waardoor de front regering dreigde te vallen en zo kregen deze hun zin.

Bianca

W’O SET ENG. Vaarwel Abangies en welkom Verlosser, Bevrijder en Democratische strijder. GOD ZIJ MET ONS SURINAME. Ik wil mijn mooi land Suriname terug en geen Dubai. En Als GOD ONS VOOR IS,no Jap Japi en Monkey can’t stop the show.
Suriname alvast gefeliciteerd met onze Overtuigende,Kolossale en Onmetelijke OVERWINNING. CHAN 4 PRES.Advertentie

Suriname

Een greep uit de zovele meningen die thans leven onder het Surinaams volk

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 06 03 At 05.14.33

De Surinamers worden vanaf de afgelopen verkiezingsdag op 25 mei, steeds meer geconfronteerd met verrassingen.

Een chronologisch beeld van de situatie is:

Het begon met de zovele ongeregeldheden op de verkiezingsdag. Zaken als verkeerd aangeleverde stembiljetten, het niet kunnen komen tot afronding van stemmen tellen, allerlei ongeregeldheden in de nachtelijke uren bij het hoofdstembureau van Paramaribo (poging tot brandstichting, stopzetting van de telling, de leden van het OKB, de toegang tot het gebouw ontzeggen)

Het grootste deel van het volk is de mening toegedaan dat de regeringspartij NDP van Bouterse verantwoordelijk is voor de chaos.

Volgens het Ministerie van Binnenlandse Zaken, dat de verkiezingen organiseert, is er helemaal geen sprake van chaos. directeur Putridewi Amatsoemarto vraagt zich af waarom het verkiezingsgebeuren als chaos wordt betiteld.

Een peiling van wat er onder het volk leeft leverde de navolgende meningen op:

 1. Bouterse heeft de nederlaag van de NDP nog steeds niet aanvaardt.
 2. Er wordt door de NDP misbruik gemaakt van Covid -19.
 3. Als de huidige winnaars van de Verkiezingen van 25 mei 2020 in Suriname, niet uitkijken blijven ze gewoon in de oppositie en blijft Bouterse gewoon president van Suriname.
 4. Moe geworden van de verkiezing ik volg het niet eens meer, het interesseert mij niet eens meer het is alleen maar schande voor Suriname.
 5. Ze zoeken allerlei manieren om door te gaan met roven .
 6. Sorry het is hard maar de realiteit en de waarheid. Ik schaam me om te zeggen dat ik Surinamer bent , mensen gaan zeggen, oh dat is toch dat boevenland In Zuid Amerika?
 7. President Bouterse aanvaard je verlies als een man en draag de zaak over als een man, want nu gedraagt jij je als een kind van wie het favoriete speelgoed is afgepakt.
 8. Nog geen 10 dagen geleden was Suriname Corona vrij en nu code rood.
 9. De NDP’ers in de top van de partij die het goed menen met Suriname moeten nu tegen hun leider zeggen dat zijn aanpak meer wrevel zal veroorzaken en dat de mensen die op de NDP hebben gestemd wellicht de partij zullen verlaten. Er kan een scheuring ontstaan omdat de achterban het niet zal accepteren dat de hele partij in een afgrond wordt geduwd door slechts 1 persoon.
 10. Ik denk niet dat politieke partijen bepalen of iets onrechtmatig is of niet. In de Surinaamse grondwet staat ook dat onder buitengewone omstandigheden verkiezingen tijdelijk uitgesteld kunnen worden. Er was reeds een noodtoestand ingelast.
 11. Al die dyugudyugu is niet goed. Het was echter te verwachten vanwege de grote belangen die op het spel staan.
 12. Iedereen kan duidelijk zien dat covid-19 voor de zoveelste keer als argument wordt ingebracht om de verkiezingsuitslag te beïnvloeden.
 13. En wanneer Suriname als failed state wordt betiteld dan voelt men zich zwaar beledigd.
 14. Ik kijk vanaf een afstand en ben ook niet gerust met de partij van Brunswijk in de regering, omdat deze meneer in Nederland bij verstek is veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf.
 15. De NDP geeft al aan dat zij de nieuwe regering op alle mogelijke manieren zal dwarsbomen.
 16. Surinamers..dit is de corona coup waarvoor we vreesden!
  Plotseling hebben de ndpers belast met het aanwijzen van de winnaar van de verkiezingen, allemaal het coronavirus opgelopen.
 17. Nu zal alles uitgesteld worden en bouta zijn hoop is dat de surinamers gaan bezwijken en alles over de verkiezingen zullen vergeten.
 18. Coronavirus of niet de uitslag van de verkiezing moet bekend gemaakt worden.
 19. Bouta moet aftreden!! Laat hem geen corona coup plegen, laat hem niet slagen in zijn opzet.
 1. Dit geeft toch aan dat de voorzitter van het hoofdstembureau totaal niet geschikt is voor de functie. Je moet precies weten wat je bevoegdheden zijn.
 2. Waarom zijn ze bang voor hertelling? Elke partij heeft recht op hertelling als dat wordt gevraagd. Vhp is bang omdat zij gefraudeerd hebben en dan zeggen ze dat de ndp heeft gefraudeerd.
 3. Is er echt niemand in suriname die zijn taken en verantwoordelijkheden kent en neemt?
  zoals gewoonlijk….. veel herrie weinig daden, ook typisch iets surinaams.
 4. Hoe doorzichtig is het, eerder was er geen gevaar en zelf de President hield geen rekening met pandemie, hij gaf zelf het slechte voorbeeld. Hij heeft vaker gezegd dat hij voor het volk is, maar is nu met zijn bende bezig hun eigen hachje te redden. Er mag een hertelling komen, dan hoop ik dat het volk nu inziet dat de paarse partij waarop ze gestemd hebben, lak heeft aan ze.

Aldus een greep uit het meningen arsenal. Zij die ook hun mening wensen te delen, wees vrij en plaats jou reactie onder dit bericht.

Img Ee15809e38f6 1

Culturu.com —- Ferdinand Louis

Lees verder

Suriname

Inheemse dorpen in Suriname treffen COVID-19-maatregelen

Geplaatst

op

Niemand Mag De Inheemse Dorpen In Of Uit. Dorpsbewoners Hebben Maatregelen Genomen Om Zichzelf Te Beschermen Tegen Covid 19.

Om zichzelf te beschermen tegen COVID-19 hebben inheemse dorpen maatregelen getroffen. De dorpshoofden van verschillende inheemse dorpen informeren hun dorpsbewoners via social media hoe zichzelf te beschermen tegen het virus. Het is momenteel in de dorpen verboden om buitenstaanders toe te laten. Aan de dorpsbewoners wordt gevraagd geen vrienden of familie te ontvangen voor bezoek of verblijf.

Het dorpsbestuur van Grankreek is ertoe overgegaan om de ingang van het dorp af te sluiten. Er is een afbakening geplaatst die van 18:00 – 06:00 gesloten zal zijn. Dit initiatief komt van de jongeren, zegt dorpshoofd Angelique Palmtak. Bovendien werken de jongeren eraan mee om in shiftverband de poort te bewaken om er zeker van te zijn dat niemand het dorp tijdens de lockdown binnenkomt of verlaat.

Bewoners die vanwege het werk iets later toch naar huis moeten, zullen met de aanwezige middelen gereinigd worden. Dorpen zoals onder andere Bernarddorp, Redidoti, Kalebaskreek en Pikin Poika hebben via social media ook soortgelijke maatregelen getroffen, ter bescherming van de dorpsbewoners.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen