zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
3.7
(3)

VHP wacht standpunt NPS af in kwestie vertrek Etnel uit coalitie

lees ook ...

Toekomst Surinaamse agrarische sector versterkt door overeen...

Op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van de agrarische sector in Suriname met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst ...

De VHP van president Chandrikapersad Santokhi zal nog niet reageren op het bericht dat in de pers en op de Facebookpagina van NPS-parlementariër Patricia Etnel is verschenen, waar zij haar vertrek uit de coalitie heeft bevestigd. Etnel schreef woensdag: “De VHP wilt oorlog met Patricia Etnel en zal die oorlog ook krijgen! Mi na langa libi langa blo! Ik ben NPS’er, maar ik ben geen deel meer van de coalitie! Blesi!”

De NPS heeft een spoed hoofdbestuursvergadering uitgeschreven en komt bijeen om de zaken op een rijtje te zetten en met elkaar te overleggen. De VHP wacht de uitkomst van die vergadering af. De VHP als coalitiegenoot heeft een historische relatie met de NPS.

De VHP is de mening toegedaan dat NPS hierover eerst intern moet beraadslagen, waarna de VHP en de totale coalitie in overleg kunnen treden. Ook de VHP-fractie in het parlement heeft een soortgelijk standpunt. Afgelopen zondag zou de zoon van de NPS-topper betrokken zijn bij de ontvreemding van een stier. Hij mocht na verhoor naar huis. Het beest waar het om ging is terug bij de eigenaar. Etnel gelooft dat het om een opgezette zaak gaat van VHP’ers. Voor haar is de maat nu echt vol, omdat nu haar zoon erbij wordt betrokken.

Dat het om een scenario van de VHP zou gaan is een beschuldiging die de VHP afkeurt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVHP wacht standpunt NPS af in kwestie vertrek Etnel uit coalitie