Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

VHP-voorzitter Santokhi brengt dank uit aan samenleving

Geplaatst

op

Chan Santokhi

“Vandaag is aangetoond dat het volk het huidig beleid heeft afgewezen,” zei VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi aan zijn aanhang in het partijcentrum. Volgens hem heeft het volk bewezen dat men genoeg heeft en iets anders wil. Men vertrouwt de VHP om het te doen. “Het is nog nooit voorgekomen dat een partij van 9 zetels naar zo’n aantal is gegroeid”, zei de VHP-voorman in partijcentrum de Olifant.

Propagandisten van de VHP zijn ook dolblij met de bereikte resultaten. Ze zijn er blij om dat het harde werk heeft niet voor niets is geweest. Volgens voorlopige resultaten zit de NDP van Desi Bouterse op 15 zetels en de VHP op 21. De telling is nog gaande. Pas later vandaag zullen alle stemmen zijn geteld. Maar zoals de kaarten nu liggen wordt Santokhi de nieuwe president van de Republiek Suriname.

Culturu.com

9 Reacties
9 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jo ann de baat
dinsdag 26 mei 2020 15:34

💯

Jo ann de baat
dinsdag 26 mei 2020 15:35

Congrats Chan

NDP
dinsdag 26 mei 2020 17:33

We Zullen zien als Suriname vooruit zal gaan. Bouterse heeft dingen gedaan. Straten huizen bruggen. En nu.. stilstand of komen er meer straten huizen en bruggen.

Gerda
dinsdag 26 mei 2020 17:36

Gefeliciteerd namens Nederland
Haal de visum wet weg en last heel Nederland toe om ontwikkeling te brengen naar her land .

Walter
dinsdag 26 mei 2020 17:40

Geen zaken doen met landen die Suriname leegzuigen. China zou Suriname overnemen. Hopelijk kan hij met Nederland werken in Suriname en met Nederland zaken doen

Ratna ramkhewan
woensdag 27 mei 2020 17:32

Gefeliciteerd mr chan en alle surinamers

B.sadhoe
woensdag 27 mei 2020 17:39

Gefeliciteerd meneer chandrika parsad santoki,
En nu een goede kabinet installeren en de rommelde die door Bouterse is gemaakt nu opruimen.

Anand
woensdag 27 mei 2020 17:43

Gefeliciteerd Mr Chan Santhokie. Ik hoop nu een echte welvaart in Suriname. Bruggen en straten brengen geen dollars of euro’s binnen. Er moeten productie bedrijven komen die gericht zijn op export.

Kajal kazim
zondag 31 mei 2020 00:00

Gefeliciteerd chan santhokie bent echt blij hiep hiep hoera🧡🧡🕉🎊🎉✨🎇Advertentie

Suriname

Nationaal Resocialisatieplan 2020 van belang voor maatschappelijke ontwikkelingen

Geplaatst

op

Minister Getrouw 300x200

Minister Stuart Getrouw heeft de herziende versie van het Nationaal Resocialisatieplan 2020 overhandigt aan de directeuren van het Ministerie van Justitie en Politie. De herziening van het plan was noodzakelijk vanwege de maatschappelijke ontwikkelingen en de waarborging van de rechtsbescherming en adequate veiligheid voor de gehele samenleving.

Het document is op maandag 13 mei door de justitieminister overhandigt aan de directeur Operationele Diensten, Olton Helstone en de directeur Justitie, Marianne Chin A Fat. Het doel van dit plan is om te voorkomen dat de gedetineerden na het uitzitten van hun straf terugkeren in de gevangenis.  Volgens directeur Helstone is het erg belangrijk dat wij als land niet werken aan een draaideur crimineelsysteem. “Het streven is erop gericht om met de uitvoering van het resocialisatieplan het recidivecijfer van ongeveer 45 % dat een stijgende trend vertoont, terug te dringen”. Het herziende Nationaal Resocialisatieplan is te rekenen vanaf 01 mei 2020 voor de periode van vijf jaren en dus tot 01 mei 2025.

Volgens de ministeriële beschikking moet het resocialisatieproces geschieden aan de hand van een daartoe ontwikkeld nationaal resocialisatieplan dat steeds voor een periode van vijf jaar door de minister van Justitie en Politie wordt vastgesteld.

Bron: NII

Lees verder

Suriname

Namen nieuw Surinaams kabinet bekend

Geplaatst

op

Ronie Brunswijk En Chan Santokhi. Beeld Youtube

De namen van de nieuwe ministers die deel zullen uitmaken van de regering die donderdag 16 juli aantreedt zijn bekend. Zoals al bekend is wordt Chandrikapersad Santokhi president van de Republiek Suriname, terwijl Ronnie Brunswijk de vicepresident wordt.

Het ministersteam is als volgt:

VHP: Albert Ramdin, minister van Buitenlandse Zaken & Internationale Samenwerking. Hij is ook eerste vervanger van de vicepresident. Armand Achaibersing van Financiën & Planning; Volksgezondheid: Amar Ramadhin; Arbeid: Rishma Kuldipsingh; Defensie: Krishna Mathoera; Openbare Werken: Riad Nurmohamed; LVV: Prahlad Sewdien; Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie: Saskia Walden.

ABOP: Natuurlijke Hulpbronnen: David Abiamofo; Justitie & Politie: Kenneth Amoksie; Grond- en Bosbeheer: Diana Pokie; Regionale Ontwikkeling: Gracia Emanuëls; Transport, Communicatie en Toerisme: Albert Jubitana.

NPS Onderwijs, Wetenschap & Cultuur: Marie Levens en Ruimtelijke Ordening & Milieu: Silvano Tjong-Ahin.

PL: Binnenlandse Zaken: Bronto Somohardjo en Sociale Zaken & Volkshuisvesting: Uraiqit Ramsaran.

Ondanks de kritieken op bepaalde personen in het regeerteam zijn de namen zoals die op sociale media circuleerden correct. Op Bronto Somohardjo is er behoorlijk kritiek geleverd. Zo vragen personen binnen de samenleving zich af of er geen andere personen zijn dan de zoon van PL-voorzitter Paul Somohardjo om minister te worden. In eerste instantie zou vader Somohardjo zelf minister worden. Echter kwam hij later daar op terug.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen