donderdag 22 februari 2024
29 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
0
(0)

VHP viert 75-jarig bestaan met focus op eenheid en toekomst

lees ook ...

Nieuwe assistent-verpleeghulpen klaar om bij te dragen aan d...

De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) heeft onlangs 24 assistent-verpleeghulpen opgeleid en gecertificeerd. Na een intensieve training van bijna anderhalf jaar ontving deze groep op 31...

De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) heeft op dinsdag 16 januari haar 75-jarig bestaan gevierd. In een bijeenkomst met partijleden, besturen, genodigden en alle VHP’ers, sprak partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi over de betekenis van deze mijlpaal en de weg die voor de partij ligt.

Santokhi benadrukte de bijzondere betekenis van deze dag, waarop de partij niet alleen terugkijkt op de 75-jarige geschiedenis, maar ook vooruitblikt naar een veelbelovende toekomst. Hij herinnerde aan de fundamenten die 75 jaar geleden werden gelegd door visionaire Surinamers.

De geschiedenis van de VHP is gevuld met inspanningen en offers van haar leden en leiders, zowel binnen Suriname als overzee. De partij heeft aanzienlijke successen geboekt, waaronder cruciale bijdragen aan de ontwikkeling van het land in gebieden als onderwijs, landbouw, infrastructuur en gezondheidszorg.

De VHP heeft altijd gestreefd naar eenheid en saamhorigheid, met een focus op nationaal belang boven partijbelang. Santokhi herinnerde eraan dat de partij, zelfs in donkere tijden, vasthield aan principes van gerechtigheid, rechtstaat en democratie.

Met trots keek hij naar de vele verworvenheden van de partij, zoals de bijdrage aan de onafhankelijkheid van Suriname en de recente economische stabilisatie. Hij benadrukte de noodzaak van voortdurende inspanningen voor een gezond Suriname en riep op tot samenwerking en nationaal denken.

Terwijl Suriname een nieuwe fase ingaat, met de verwachtingen van oliewinning en de verkiezingen in 2025, riep Santokhi op tot eenheid en het afwijzen van etnische polarisatie. Hij benadrukte het belang van gezamenlijke inspanningen om een welvarend Suriname voor de toekomst te waarborgen.

Met de viering van de 75ste verjaardag kijkt de VHP niet alleen terug op haar rijke geschiedenis, maar staat ze klaar om gezamenlijk de uitdagingen van morgen aan te gaan. “Op naar de volgende 75 jaar, waarin de VHP vastberaden is om de koers van vooruitgang en eenheid voort te zetten”, aldus Santokhi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVHP viert 75-jarig bestaan met focus op eenheid en toekomst