Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

VHP schuift Sharman voor als vicevoorzitter

Geplaatst

op

Dew Sharman

De Vooruitstrevende Hervorming Partij (VHP) heeft Dew Sharman gekandideerd als vicevoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA). Ondanks er meer kandidaten waren is er op zondag 28 juni 2020 uiteindelijk gekozen voor Sharman.

In een persbericht schrijft de VHP het volgende:

Op zondag is het dagelijks bestuur van de VHP in vergadering bijeengekomen. Op deze vergadering zijn definitieve besluiten genomen over de invulling van functies in De Nationale Assemblee.

Met het mandaat van het hoofdbestuur van de VHP en na uitvoerig en goed overleg met ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk, zijn besluiten genomen over de invulling van de functie van fractieleider van de coalitie alsook de nominatie voor de functie van vicevoorzitter van de DNA. Asiskumar Gajadien is bereid gevonden de functie van fractieleider van de coalitie op zich te nemen.

Voorts is unaniem besloten dat Dew Sharman als enige kandidaat voor de functie van vicevoorzitter van De Nationale Assemblee door de gezamenlijke coalitie zal worden voorgedragen. De VHP kijkt uit naar een unanieme verkiezing van de Sharman als vicevoorzitter van DNA. Krishna Mathoera was getipt voor de functie van vicevoorzitter, maar heeft aangegeven geen ambitie te hebben voor deze functie, ze wil gaan voor een andere uitdaging, aldus het persbericht.- Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Zware aanrijding in Suriname; twee doden en vier gewonden

Geplaatst

op

Kaarsjes

Gisteren hebben twee personen het leven gelaten door een dodelijke aanrijding aan de Afobakaweg ter hoogte van mast 14. Vier personen zijn gewond geraakt en zijn per ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Een van de gewonden, was niet aanspreekbaar maakt de politie bekend.

 Een personenwagen, die bestuurd werd door een vrouw die ook het leven gelaten heeft, reed richting zuiden. Volgens onderzoek van de politie kwam er een tegenligger aan. Op gegeven moment wilde een terreinwagen inhalen. Om een aanrijding te voorkomen, week de vrouw uit en kon de aanrijding met de tegenligger niet voorkomen. De bestuurder van de terreinwagen die aangemerkt wordt als de veroorzaker, is doorgereden, deelt Naarden mee. 

De vrouw en haar dochter hebben ter plekke het leven gelaten. Een andere vrouw die ook in de auto zat, was niet aanspreekbaar. De vierde persoon, een man is eveneens gewond geraakt. In de andere auto zaten een man en een vrouw die ook voor behandeling afgevoerd zijn naar het ziekenhuis. 

Bron: Politie Suriname

Lees verder

Suriname

PAHO eerste regionale partnerdialoog officieel gelanceerd

Geplaatst

op

Paho3810 450x303

Het kantoor van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) heeft met de eerste regionale partnerdialoog officieel het nieuwe, door de Europese Unie gefinancierde initiatief van 6,85 miljoen euro op het gebied van klimaatverandering en gezondheid gelanceerd.

Deze virtuele sessie heeft vertegenwoordigers van vijf regionale organisaties bijeen gebracht om de besprekingen over de cruciale eerste stappen op weg naar de uitvoering van het project in alle CARIFORUM-lidstaten te vergemakkelijken. Het Caribisch Instituut voor

Meteorologie en Hydrologie (CIMH), de University of the West-Indies (UWI), de Caribbean Public Health Agency (CARPHA), het Caribbean Climate Community Change Centre (CCCCC) en het CARICOM-secretariaat zullen met PAHO samenwerken en hun technische expertise aan het programma lenen, waarbij de nadruk gelegd wordt op het versterken van de klimaatbestendigheid in regionale gezondheidsstelsels.

Tijdens de zitting heeft de teamleider van Green Economy and Resilience Support bij de Europese Unie, de heer Bogdan Stefanescu, de tevredenheid van de EU uitgesproken over de versterking van dit multidisciplinaire partnerschap tussen de EU en het Caribisch gebied met het oog op de gemeenschappelijke dreiging van de klimaatverandering. Hij nam er ook nota van dat het programma is afgestemd op de Europese Green Deal, de gezondheidsstrategie van de EU en de EUstrategie voor het aanpassen aan de klimaatverandering. De eerste acties in het kader van dit programma zijn het instellen van een fellowshipprogramma voor leiders in klimaatverandering en gezondheid, de ontwikkeling en uitvoering van projectvoorstellen inzake klimaatverandering en gezondheid en voorbereidende werkzaamheden met betrekking tot systemen voor vroegtijdige waarschuwing en toezicht op het klimaat en de gezondheid.

Het EU/CARIFORUM-project is een regionale impuls voor een beter begrip van de huidige gevolgen van de klimaatverandering voor de gezondheid en de noodzaak van een doeltreffende planning in de sector voor toekomstige klimaatvariaties. Programmamanager, Duurzame Ontwikkeling bij het CARICOM-secretariaat, Amrikha Singh, benadrukte dat het project de CARICOM in staat zal stellen om op internationaal niveau te blijven pleiten voor wereldwijde actie om klimaatverandering als een ontwikkelingskwestie aan te pakken. De sub-regionale programmacoördinator voor het Caraïbisch gebied, PAHO/WHO, mevrouw Jessie Schutt-Aine, legde uit dat de subsidie in de loop van de vijf jaar de partners in staat zal stellen om gedurfde projecten te financieren en te faciliteren om de volksgezondheidssystemen te versterken, de landenplannen aan te passen en als prioriteit te stellen, leiders te stimuleren en de mogelijkheden voor besluitvorming te vergroten. Er zullen ook acties worden uitgevoerd ter ondersteuning van de betrokkenheid van de gemeenschap bij de ontwikkeling van kleinschalige initiatieven om de doelgroepen bewuster te maken.

Verwacht wordt dat zestien landen van dit programma zullen profiteren. Dit zijn Antigua en Barbuda, de Bahama’s, Barbados, Belize, Cuba, Dominica, de Dominicaanse Republiek, Grenada, Guyana, Haïti, Jamaica, St. Kitts en Nevis.

Bron: NII

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen