dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(1)

VHP parlementariërs keuren oproep Brunswijk af

lees ook ...

Armoedegrens Suriname vastgesteld op SRD 7.396 na consultati...

De Nationale Loonraad (NLR) heeft het advies voor de vaststelling van een nieuw minimumuurloon overhandigd aan minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ). Hoewel het...

Ronny Aloema en Cedric van Samson, parlementariërs van de VHP,  zijn tegen de  oproep van vicepresident tevens ABOP-voorzitter.  Ronnie Brunswijk vond het heel gewoon om tijdens het feest van de Pertjajah Luhur op te roepen tot etnisch stemmen. Hij ziet graag een bundeling van alle Marron- en Javaanse partijen, die tevens volgens hem moeten stemmen op de ABOP/PL combinatie.

Aloema vindt het onacceptabel dat een hooggeplaatste functionaris, tevens partijleider, zich zo laat gaan, en de samenleving verdeelt. De diversiteit moet volgens hem juist positief benaderd worden om het land te ontwikkelen. Aloema ziet niet graag een groep de andere domineren (TBN Prime Alert).

De VHP is juist bezig met een transformatie. Steeds meer niet-traditionele leden propageren het nationaal belang. Aloema ziet uiteindelijk alleen een ABOP overblijven met een Javaanse tak. De voorzitter mag zoals duidelijk is de ambitie hebben om president te worden, maar daarover zal het volk een uitspraak doen. Etnisch stemmen zal daaraan niets toevoegen. Aloema verwacht dat de verkiezingsstrijd zal losbarsten in februari 2024 en dat zijn partij de VHP alles zal doen om zoveel mogelijk binnen te halen.

Cedric van Samson is ervan overtuigd dat deze handeling van Brunswijk geen voordeel zal opleveren. “Moet ik alleen op je stemmen op basis van mijn ras? Is dat gezond?” is zijn retorische vraag. Een duidelijke ontwikkelingsvisie van de partij wordt hiermee niet getoond. Ook als partner van de VHP in de regering is het onwerkbaar dat Brunswijk zulke uitspraken doet. Hij ziet geen meerwaarde in etnisch stemmen. Voor hem horen de uitspraken tot groeipijnen.

Bron: Suriname Herald

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVHP parlementariërs keuren oproep Brunswijk af