vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
0
(0)

VHP Para wil meer in agrocultuur

lees ook ...

Staatsolie reageert op ontwikkelingen in Blok 58-project

Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. ziet geen reden om af te wijken van de geplande tijdlijn voor de ontwikkeling van het eerste offshoreproject in Suriname, geleid door TotalEnergies. In het Blok 5...

President Santhoki werd op 8 december jongstleden warm ontvangen door het publiek tijdens zijn spreekbeurt in Para. De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) was in Bersaba/La Prosprite, district Para, voor een drukbezochte structurenvergadering. Verschillende sprekers kwamen aan het woord. Minister Nurmohammed was heel gelukkig met de opkomst en garandeerde dat de regering werkt aan een beter toekomst voor de gemeenschap.

Sprekers vroegen aandacht voor uiteenlopende onderwerpen, zoals de leefomstandigheden in Para, grondproblematiek, werkgelegenheid en de ontwikkeling van de agrocultuur. Dominee Pinas deelde haar bezorgdheid over een terrein in Osembo, waarop een kerk en een school staan en toch werd uitgegeven. Dit is iets waarover de gemeenschap zich zorgen maakt. Na interventie werd er opheldering gevraagd bij de minister van Grondbeleid en Bosbeheer.

Voor VHP-voorzitter van Para-Noord, A. Karwafodi, is het een noodzaak om gezamenlijk de basis in Para verder te ontwikkelen. Ronald Gambier, hoofdbestuurslid van de partij, riep op tot investeringen in de agrocultuur in Para. De heer Cairo is ingenomen met de inspanningen van de minister van Openbare Werken voor aanpak van de natte en droge infrastructuur in het district.

Het staatshoofd vulde aan dat de regering al haar plannen uitvoert zonder extra leningen, terwijl beloften worden nagekomen. Ook dat er volledig overeenstemming is bereikt over schuldherschikking. Dit maakt volgens hem groei op macro-economisch gebied mogelijk na drie jaar.

Bron: Dagblad Suriname en Suriname Herald

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVHP Para wil meer in agrocultuur