maandag 20 maart 2023
23.8 C
Paramaribo
7.1 C
Amsterdam
2
(1)

“VHP moet lijnfuncties invullen”

lees ook ...

Saya requests that the president make contact and conversati...

President Chandrikapersad Santokhi has been urged to interact more with society and directly address the populace by businessman Jean "Saya" Mixon. On Saturday, March 18, Mixon was welcomed by the hea...

De VHP heeft in mei 2021 een brief gericht naar haar voorzitter, tevens president Chan Santokhi. Hierin heeft de partij duidelijk gemaakt geen voorstander te zijn van de vervanging van (nu ex) minister Diana Pokie.”Wanneer u onverwijld toch zou mogen besluiten de minister in casu te vervangen, vraagt de VHP-fractie u dwingend deze opengevallen vacature te doen invullen met een voordracht uit de VHP”, staat in de brief.

Nu de functie officieel is vrijgekomen wordt er weer gerefereerd naar de brief. DNA lid Mahinder Jogi merkt op dat in een gesprek de president/voorzitter, heeft aangegeven dat bij de formatiegesprekken het beheer over Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) al toegezegd was aan Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP. Op grond hiervan kon Santokhi niet meer terugkomen op de toezegging. Jogi merkt op dat toen ook afgesproken was dat de directeur op het ministerie ingevuld zou worden door de VHP. Dit is echter niet gebeurd.

Wat Jogi betreft moet de VHP de lijnfuncties invullen op het ministerie. Naast directeurschap van GBB, moeten de onderdirecteuren Domeinen en Grondzaken ingevuld worden door de VHP. Die afspraken zijn volgens de volksvertegenwoordiger ook gemaakt bij de formatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname"VHP moet lijnfuncties invullen"