donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
22.3 C
Amsterdam
5
(2)

VHP-mediacommissie verwondt zichzelf bij een klungelige karaktermoord poging

lees ook ...

Verkiezingspropaganda ten spijt: ABOP en PL apart naar stemb...

De nieuwe politieke partij ABOP-PL zal bij de komende verkiezingen een papieren tijger blijven, nu de ABOP en PL onlangs hebben besloten afzonderlijk de verkiezingen in te gaan. Dit nieuws werd bevest...

De VHP-mediacommissie reageerde op mijn artikel “Santokhi gokt op God en gebedshuizen in Suriname, hoe oprecht is dat?” in SR Herald van 4 januari 2023.

https://www.srherald.com/ingezonden/2023/01/04/santokhi-gokt-op-god-en-gebedshuizen-in-suriname-hoe-oprecht-is-dat/ 

Bij wijze van uitzondering reageer ik graag vanuit mijn veilige luie stoel in Nederland met een lekkere sigaar en een halal grote (maha) bier, niet te verwarren met mahabier, een slap aftreksel van slootwater. Gelukkig vanuit een veilige stoel uit Nederland want de VHP weet hoe de mensen in Suriname geïntimideerd worden als ze kritische beschouwingen geven. Een heerlijke luie stoel die ik mij kan permitteren vanwege mijn succesvolle carrière waar ik in volle teugen van geniet. 

En vanuit Nederland, dat is het land waar uw partijleider en president zo hoog van had opgegeven voor de verkiezingen. De diaspora uit Nederland zou de reddende engel zijn volgens hem, en nu ineens is de diaspora in Nederland lastig ?.  

Ik ben een groot voorstaander van debatten en discussies dus ik moedig iedereen aan om op elkaar te reageren. Dus de VHP-mediacommissie mag rustig reageren en ook op hun manier en met hun beperkte kwaliteit en “below the belt” stijl, als dat het maximale is wat ze in huis hebben. 

Ik had een voorzienigheid toen ik het artikel publiceerde want ik schreef letterlijk “Ik hoor de cavalerie nu al uit de parkeerplaats van de Olifant uitrukken om mij voor racist uit te maken. Tegen hen wil ik zeggen: hold your horses en lees de rest eerst en vraag dan aan uw God of u oprecht bent in uw oordeel”. Ik snap het dat de VHP dit niet heeft gesnapt want ik had misschien moeten zeggen “hold your elephants in plaats van horses”. 

De VHP rukt uit om mij als persoon te neutraliseren in plaats van in te gaan op de 4 punten in het artikel die als rode draad bloot legt wat en hoe de VHP zich opstelt namelijk “lange neus” richting moslims trekken. Zij proberen de boodschapper te vermoorden in plaats van zich druk te maken over de boodschap die zij zelf steeds verborgen willen houden. Ik probeer slechts de roze olifant in de kamer te benoemen. Voor de VHP zou ik misschien de oranje olifant moeten zeggen? 

Het moet niet gekker worden met de VHP om mij uit te maken voor het creëren van religieuze spanningen terwijl juist de VHP aantoonbaar die spanning aanwakkert. Ik ben niet degene die plots een ambassade in Jerusalem wilde openen, ik ben niet degene die nu al meer dan half jaar het lekker vaag houdt of er überhaupt een ambassade in Jerusalem komt, ik ben niet degene die slechts Hindoes meeneemt naar een Hindostaanse diaspora conferentie. Dus steek ajb de hand in uw eigen boezem, dat is niet iets waar de VHP’er is in opgegroeid. Daar moet je wel van goede hout gesneden zijn natuurlijk en het hout bij de VHP is van verdorven kwaliteit. 

VHP valt in eigen zwaard 

Ik schreef “De paar moslim redi musus gaan natuurlijk voor een bord linzensoep zich lenen voor de cosmetische show van bromtji dyari”. En hier viel de VHP over en kwam met een lange lijst van namen van moslims als bewijs dat VHP wel degelijk moslims in hun gelederen heeft en stelt vrij onlogisch dat daarmee gezegd kan worden dat er geen redi musu’s zijn. 

Onbedoeld bevestigd de VHP wat ik juist stel namelijk dat de moslims in de VHP slechts voor de sier zijn en zich lenen voor een bord linze soep, misschien had ik moeten zeggen saoto soep dan zouden ze het beter snappen. 

Beste VHP-mediacommissie het gaat er niet om hoeveel moslims u in uw partij heeft maar om de houding van uw partij en daden van uw partij. En het gaat er niet om een lange lijst van moslims maar om de houding en gedrag van die moslims. Uit de kleine greep met de 4 genoemde punten – ga volgende keer daar op in – blijkt dat de VHP een moslim onvriendelijke houding heeft. Geen enkel moslim uit de lange lijst heeft de ruggengraat getoond om principieel de houding van de VHP jegens moslims te stoppen. Dus daarmee bevestigt de VHP commissie dat de moslims in de partij er niet zijn om respect naar moslims te borgen. Waarom zitten ze in de partij dan? Voor de goede sier en alibi voor de VHP dat ze moslims in de partij hebben?. Dus waar heeft de commissie moeite met mijn stelling?  

Als het de VHP-mediacommissie zo om integriteit van zijn mensen gaat dan is mijn vraag waar de integriteit van de VHP was om de houding van hun president en partijleider ter discussie te stellen bij de reis naar India? Niemand heeft openlijk maar überhaupt iets gezegd. Dus nu niet huilie huilie doen als u betrapt bent op laakbaar gedrag. 

 Karaktermoord 

 Als je niet meer diepgang in een discussie kan brengen dan verlaag je tot ordinaire karaktermoord gedrag is een oude strategie en de VHP kan helaas ook niet veel meer dan die strategie. We zien deze strategie vaker bij de VHP zoals het steeds hebben over de vorige regering en vaak met drog en demagogie. Voor de VHP, mijn wel of niet succes vol zijn is niet relevant voor de inhoud van mijn betoog en ik heb geen ambitie en behoefte voor een rol in Suriname. De VHP-commissie stelt “hij had blijkbaar gehoopt dat met de VHP-winst in Suriname hij zijn voordeel zou kunnen halen als consultant”. Dit is een bewijs dat de VHP maar niet wil leren om niet met bedrog bezig te zijn. Ik behoor niet tot de caravan van VHP diaspora die maanden en jaren voor de verkiezing Santokhi en VHP heeft geadviseerd en ondersteund. Ik ken geen prominente VHP’er van nabij. Santokhi heeft na de verkiezing openlijk die hele caravan lekker op parkeerplaats van de olifant gezet. Dus denkt de VHP-mediacommissie werkelijk dat ik dan zou denken of verwachten dat Santokhi mij voor een bijdrage zou vragen? Ik heb in vele interviews en artikelen expliciet gesteld dat ik geen rol en positie ambieer in Suriname want ik ken mijn pappenheimers. 

Maar om de VHP-mediacommissie beetje te helpen dat ze fout zitten met hun inschatting van mij het volgende. Toen een internationale bank en financieerder uit mijn netwerk in 2020 mijn advies en mening vroeg over Suriname heb ik hun het volgende geantwoord: “als een man als Santokhi niet kan begrijpen dat het moreel ethisch “not done” is om zijn vrouw te benoemen in allerlei rollen en zelfs de statuten van de grootste onderneming verandert om zijn vrouw te kunnen benoemen dan moet dat genoeg zeggen over de integriteit, kwaliteit en moraliteit van de leiding, en maak dan jouw eigen afweging”. Need I say more? En ik ben toch geen gekke henkie die dan zelf onder deze leiding in Suriname iets zou willen doen? 

En als u echt “dirt” wilt hebben om mij verder monddood te maken dan kan je bij mijn buren in Nickerie die jullie kunnen vertellen hoeveel knippa’s en mango’s ik in mijn jeugd in de buurt gestolen zou hebben. Misschien vindt u dan iets.  

Tenslotte VHP-mediacommissie het gaat wellicht ver boven uw bevattingsvermogen dat er nog steeds mensen zijn die zijn ziel niet wil verkopen voor een bord saoto soep. Ik ben er zo een. 

Ingezonden : Hikmat Mahawat Khan 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnVHP-mediacommissie verwondt zichzelf bij een klungelige karaktermoord poging