dinsdag 27 februari 2024
25 C
Paramaribo
2.8 C
Amsterdam
5
(2)

VHP Lintjesfeest

lees ook ...

Gi Sranan verzorgt Trainingsprogramma Integere Leiders (2)

Gi Sranan is een initiatiefgroep van zeven senioren proffesionals die belangeloos een bijdrage gaan leveren aan beter, deugdelijk openbaar bestuur. Dit willen zij doen door Surinamers met de ambitie o...

Tijdens de 73ste jaardag van politieke partij VHP organiseerde president Santokhi, tevens voorzitter van de jarige partij een lintjesfeest. Hij stond daar als het ware met zijn presidentiele ambtssjerp om en zijn oranje cowboyhoed op. In een ware lintjesregen werden die dag 31 trouwe en loyale partijgenoten gedecoreerd, om hun lidmaatschap, zeker niet om hun (vaak slechte) daden. 

Let wel zij werden benoemd tot drager van het grootlint in de Ere-Orde van de Gele ster, Groot Officier in de Ere-Orde van de Gele Ster. Ook de Eremedaille in Goud verbonden aan de Ere-Orde van de Gele Ster werd toegewezen.
Ridder in de Ere-Orde van de Gele Ster: Officier in de Ere-Orde van de Palm: Officier in de Ere-Orde van de Gele Ster: Commandeur in de Ere-Orde van de Palm: Commandeur in de Ere-Orde van de Gele Ster, kar kon. Lintjes werden verdeeld alsof het snoepzakjes zijn, of doekjes voor het bloeden.

Het lijkt erop alsof onze president de ontevreden VHP-ers zoet wilt houden. Ook de hogere middenstandsgroep en zelf de elite lijdt onder de feitelijke devaluatie van 125% in twee jaar, laat staan de lagere inkomensgroepen.
Tijdens tien jaar Bouterse is volgens mij geen enkele VHP politicus geridderd dus hebben zij nu de schade ingehaald en de waarde van de nationale versierselen ernstig gedevalueerd. Wij feliciteren alle geridderde VHP-ers want het is tijd nu om harder te gaan werken voor het hele volk. En dat zijn niet alleen hindostanen zoals 25 van de 31 gedecoreerden.

Ik mis in het rijtje van geridderden assemblee lid Sham Binda als parlementariër die zich kritisch opstelt en goede zienswijzen heeft om de kleine ondernemers een kans te geven zich te ontwikkelen. Een economie draait immers het best op duizenden kleine producenten en andere ondernemers. De president zou er goed aan doen de belangen van de huidige kleine groep kapitalisten (handelaren, groot grond bezitters) die veel in de economie bepalen, te beperken.

Maar ja, als deze mensen de verkiezingscampagne gefinancieerd hebben moet je een sterke leider zijn om het volk te beschermen. Maar Santokhi bewijst weer eens geen nationale leider, maar op de eerste plaats een sluwe politicus te zijn. Dus zal hij geen geloofwaardigheid uitstralen. Men moet niet vergeten dat ongeveer de helft van de zetels van de jarige partij bestaat uit niet-hindostanen, uit niet traditionele VHP-ers.

Belofte maakt schuld
Onze president heeft wéér beloofd dat met het startsein van de campagne de bevolking meer (positiefs?) gaat merken van de VHP-er is een goede strategie uitgestippeld en zelfs huis aan huis bezoeken zullen worden afgelegd zodra Covid19 dat toelaat”, aldus Santokhi. Dit fenomeen deed mij denken aan twee gevallen. Het eerste was Bordo Joel Martinus die zijn populariteit wilde meten en daarvoor in opspraak kwam.

Zijn inhoudsloze redenering over zijn wetsovertreding was recht voor één recht voor allen. Het tweede, overbekende voorbeeld was van ex president Bouterse die regelmatig massa meetings c.q. krachtmetingen organiseerde. Een scherpe observeerder weet dat dit angstige pogingen zijn om te weten te komen hoe men ervoor staat in de samenleving. Het is een teken van onzekerheid over zichzelf of men weer aan de macht komt, want men functioneert slecht. Maar dit volk, de Sranansuma, is niet gek. Vaak genoeg lijkt men mee te gaan met de autoriteiten die op dat moment aan de macht zitten maar in de stembus aangekomen straffen zij hun resoluut af.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnVHP Lintjesfeest