zondag 14 april 2024
29 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
4.2
(5)

VHP leiding brengt natievorming Suriname in gevaar (2)

lees ook ...

Het slechts mondeling geuite ideaal van VHP oprichter Lachman was in 1964 dat hij Suriname in handen van zijn hindostaanse volgelingen wilde hebben. Voor zeker drie kwart zouden VHP ers de grond, de natuurlijke hulpbronnen en de formele macht (Trias politica) in Suriname moeten bezitten.

Dit is al enigszins gebeurd bij de rechterlijke macht, voor de verkiezingen al. Een groep van 12 Surinaamse juristen die naar Nederland is gegaan voor een rechteropleiding bestond uit 10 hindostanen, een dogla en een afro Surinamer. Op hoge posten in de regering zijn nu voornamelijk mensen te zien die op Santokhi lijken en datzelfde geldt voor grootgrondbezitters die zich voor grondconversie beijveren.

Grondconversie
Nomo, nomo probeert de VHP de grondconversie door te drukken, groot- grondbezitter, vhp assembleelid Jogi wil dat zelfs via een Presidentieel besluit gedaan kijgen. Zo zullen de VHP grootgrondbezitters instant miljardair worden als ze hun bij de overheid voor luttele bedragen gehuurde grond voor diezelfde overheid of particulieren verkopen.

Naturalisatie

Er is ook een voorstel om de aanvraag voor naturalisatie te versoepelen en via de districts commissaris te laten plaatsvinden. Meer VHP-stemmers!
De Inheemsen en andere tribale bosbewoners zullen wegevaagd worden en naar hun grondenrechten kunnen fluiten als zij en de rest van de bevolking slaapt. Un da ay, bifo un nyan ay, wees alert, anders zul je sterven!
Dus wanneer de VHP leiding een vracht mensen binnenhaalt die op hun lijken, die na naturalisatie kunnen stemmen, rekent men op regeermacht zetels. Zodat men Suriname grotendeels kan overnemen.

Pertjaja Luhurs voorzitter Paul Somohardjo is alvast naar Nickerie (toekomstig olie en gasproducent) verhuisd om met degenen die op hem lijken ook wat van die bronnen te genieten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnVHP leiding brengt natievorming Suriname in gevaar (2)