dinsdag 28 november 2023
32.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
3.5
(6)

VHP leiding brengt natievorming Suriname in gevaar (1)

lees ook ...

Overige goudzoekers Matawai hebben weinig van de regering ge...

De gouddelvers die zich bevinden in het Matawai-gebied te Kamp 21 Pasi, hebben vandaag aan Sun meegedeeld, dat zij in de zoektocht naar slachtoffers, weinig van de overheid hebben gemerkt. Zij hebben ...

VHP oprichter Jaggernath Lachman was werkelijk een visionaire leider. Maar dan alleen voor mensen die op hem lijken. De verbroederingspolitiek was een mooie afleidingsmanouevre. Lachman verzekerde de VHP top in 1964 dat hij pas aan de Onafhankelijkheid zou meewerken als de Hindostanen driekwart van de grond, de rijkdommen en de formele macht (trias politica) van Suriname in handen zullen hebben.

Boosaardig
Grote machts- en inkomensverschillen zullen het resultaat zijn en 60 jaar na die belofte van Lachmon, lijkt de huidige VHP leiding de natievorming van Suriname in gevaar te brengen door precies deze etnische politieke doelen.
Een kwart van de bevolking van de natie zou dan drie kwart, van de niet op hun lijkende bevolking onder controle hebben en zeker 15% van die kwart (Santoki, family and friends) zou leven als superrijke olie- prinsen en prinsessen.
Paranoia van Sranan Peyri? Kijk naar de laatste bewegingen van de VHP top en waaruit blijkt dat ze dit boosaardig plan hebben.

Adder onder het gras

De minister van Buitenlandse zaken, Bussiness en Internationale Samenwerking, Albert Ramdhin verdedigt wetsvoorstellen om naturalisatie en vrije, grote immigratie vanuit India mogelijk te maken.
Krijgt de mensensmokkel poging van Indiërs naar Suriname nu een officieele vorm?
Er schuilt een adder onder het gras. Het lijkt erop alsof alles heel onschuldig en heel mooi is ,maar er is een kwaadaardige bedoeling achter verborgen.

Macht/Kapitaal concentratie
Heeft het misschien te maken met de off shore olie en gas activiteit in 2024 waarvoor nu geen lokale technici (local content) zijn, waardoor er massaal arbeiders en technici uit India aangetrokken zullen worden. Dit gaat in het voordeel van de VHP werken wanneer deze Indiërs zich hier willen vestigen en de Surinaamse nationaliteit willen aanvragen.Waarom al deze voorbeidingen? Omdat de VHP weet dat ze met haar huidige achterban nog geen 10 zetels zal halen en uit de coalitie weggestemd zal worden in 2025.

Suriname overnemen
Er zal alvast veel geld wegens corruptie worden gesluisd naar prive rekeningen van VHP ers met de bouw van de brug over de Corantijn rivier en de Centrale Markt in Nieuw Nickerie. Kijk nu al wat gebeurt met een toilet in Nickerie die door de VHP minister van Openbare Werken wordt gegund aan een aannemer die het voor 8x de prijs bouwt.

Heerschappij
Niemand praat meer over de Huizenfabriek in Smalkalden te Para, maar de VHP heeft het over Prefab huizen uit Guyana importeren. Wie zullen die opzetten? Guyanezen die op Irfaan Ali lijken? Zal die huisvesting ook dienen om de olie en gas technici te huisvesten. En welke grond zal gebruikt worden? De staat zal grond kopen van VHPers, die het via grondconversie in eigendom -hopen te- krijgen nadat zij die voor kleingeld gehuurd van diezelfde Staat Suriname. Lees weer het vetgedrukte deel aan het begin van dit artikel en kijk of de bewegingen overeenkomen met de heerschappij die de VHP leiding over ons aller Suriname wil hebben.
Een subtiele verwijzing naar deze, door de VHP gedroomde toekomst kan zijn dat een bekende winkelzaak (van Baghwan Gangarampanday) die nu een Westers klinkende naam heeft, de eerste in de rij van winkels die een Hindi naambord krijgt, een initiatief van de Indiase ambassade

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeColumnVHP leiding brengt natievorming Suriname in gevaar (1)