woensdag 24 juli 2024
28 C
Paramaribo
21 C
Amsterdam
5
(2)

VHP karaktermoord op Ramautarsingh en Wolf

lees ook ...

Slagingspercentages vwo gestegen, havo licht gedaald

Dit jaar zijn de slagingspercentages voor het voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (vwo) gestegen, terwijl die voor het hoger algemeen vormend onderwijs (havo) een lichte daling hebben laten zien....

Tijdens de begrotingsbehandeling heeft Assemblee lid Mahinder Jogi in een interview aangegeven dat de regering gespaard heeft. Daarom is de lening van vier miljard US dollar waaronder Suriname gebukt gaat, nu naar ongeveer iets meer dan drie miljard dollar gedaald, beweerde hij.

Deskundigen als Winston Ramuatarsingh en Peter Wolf die uitleggen hoe het economisch plaatje er in werkelijkheid eruitziet, worden door de VHP in de media afgeschilderd als schadelijk en kwaadwillig. Dat is karaktermoord gepleegd door de VHP profiteurs, die zo de aandacht willen afleiden van wat de klokkenluiders als de econoom Winston Ramautarsingh en belastingdeskundige Peter Wolf onthullen.

Trieste gezondheidszorg
Wat opvalt is dat de vrijgekomen gelden die de overheid overhoudt van de subsidie afschaffing van stroom, kookgas, water en benzine (en dat zijn miljoenen dollars) niet ten goede komt van de gezondheidszorg.
Mensen sterven nog elke dag onnodig omdat de situatie in de gezondheidszorg intriest is. Maar met trots geeft Jogi aan dat er gespaard is. Hebben deze mensen wel het hart op de juiste plaats voor de Surinaamse bevolking? Of is het enige wat de VHP top interesseert is zich zoveel mogelijk grond en geld van de Surinaamse Staat toe-eigenen?

Valuta debacle

De VHP karaktermoord campagne draait op volle toeren. Door middel van berichten in de media wordt dat toegepast op Winston Ramautarsing, oud voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES).
Ramautarsingh zou in april van dit jaar hebben gezegd dat ondernemers hun Surinaamse geld moeten omzetten in Euro’s en US dollars, want de koers zou verder stijgen. Nu vertoont de koers vanwege de net vrijgekomen IMF lening een dalende trend, dus lijden cambio’s verlies want zij zouden de valuta duur hebben ingekocht om met winst te gaan verkopen.
Speculeren met valuta is een economisch delict en strafbaar in Suriname. Dus eigenlijk moet de politie deze klagende ondernemers eens stevig aan de tand voelen. Maar de beschuldigende vinger wordt gewezen naar Ramautarsingh. Deze econoom is sinds hij VES voorzitter af is, steeds scherper zijn mening gaan uiten en dat ervaart de VHP als een dreiging voor de regering.

Karaktermoorden

De woorden van Ramautarsing worden door de samenleving als waarheid ervaren. De oud VES voorzitter heeft het op zich genomen om ingewikkelde economische vraagstukken te vereenvoudigen en aan de bevolking uit te leggen. De regering heeft er baat bij dat een groot deel van de bevolking niet academisch geschoold is , de materie niet begrijpt en VHP leugens niet doorziet. Ramautarsing ey brokobroko den economi tori in ptjin moni, dus pleegt de VHP karaktermoord op hem.
Hetzelfde doet de VHP met Peter Wolf die academisch geschoold is en kennis heeft van economische wetmatigheden. Wolf wordt in meerdere VHP mediaberichten aangevallen, en omdat VHP geen degelijke tegen argumenten heeft, komen ze met laag-bij-de-grondse aanvallen op Wolfs persoon.

Hoop voor Su

De Surinaamse bevolking moet zich niet laten verleiden door mooie praatjes van de regering. Dat die niet kloppen ervaren we pijnlijk in het dagelijks leven hier. Gelukkig zijn er enkele criticasters die geen bemoeienis hebben met de politiek en de situatie eerlijk analyseren.

Vele Surinamers hebben geen hoop meer dat Suriname ooit beter wordt. Maar wanneer je naar deze analisten luistert krijg je een beetje hoop dat Suriname met goed bestuur en deskundige mensen met het hart op de juiste plaats, langzaam uit het huidige dal kan komen.

Intussen verlaten vele goed opgeleide, eerlijke mensen het land. Kader die hun bijdrage zou kunnen leveren vertrekken elke dag. Alleen de regering ziet niet dat zij helemaal fout zitten met hun beleid. Gelukkig nemen nog een paar goed geschoolde mensen hun tijd om de Surinaamse bevolking hun ogen open te maken dat het anders moet en kan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVHP karaktermoord op Ramautarsingh en Wolf