maandag 26 februari 2024
25 C
Paramaribo
5.6 C
Amsterdam
5
(1)

VHP-hoofdbestuur dringt bij president aan op opvoeren communicatie

lees ook ...

Collectieve rouwbijeenkomst tot slaaf gemaakte Afrikaanse vo...

Collectieve rouwbijeenkomst tot slaaf gemaakte Afrikaanse voorouders en hun nazaten. De bijeenkomst is op zaterdag 30 maart 2024 Barkstraat 1 te Zaandam aanvang 14.00 uur Aanleiding collectieve rou...

Het hoofdbestuur van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) heeft bij president Chandrikapersad Santokhi aangedrongen op meer communicatie met de samenleving. Dit gebeurde tijdens een voorbereidende vergadering op de nationale dialoog op donderdag 16 maart 2023.

Er zijn een aantal punten aan de president voorgehouden, waaronder het armoedevraagstuk, veiligheid, communicatie, reshuffling, onderwijs, infrastructuur, koersstijging, koopkrachtversterking, sociaal vangnet en andere sociale programma’s, medische zorg, kiesstelsel, woningnood, transport en betaalbare basisgoederen.

Ondervoorzitter Glenn Oehlers benadrukte dat er onvoldoende gecommuniceerd wordt en legde de nadruk op transparantie. Het hoofdbestuur heeft voorgesteld om inkomstenverhogende maatregelen door te voeren bij onder meer de douane, en benadrukte het belang van het terugdraaien van benoemingen waar nodig. Het hoofdbestuur brak ook een lans voor de middenklasse die volgens hen zware klappen krijgt en aan het verdwijnen is.

President Santokhi heeft positief gereageerd op de voorstellen en benadrukte dat de tweede helft van de regering een “different ball game” moet zijn. Hij zal de voorstellen op de agenda brengen en de regering zal zich inzetten om de vertrouwenscrisis aan te pakken. Het hoofdbestuur is van mening dat er daadkracht getoond moet worden en hoopt op een betere communicatie met de samenleving in de toekomst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVHP-hoofdbestuur dringt bij president aan op opvoeren communicatie