woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
4
(1)

VHP gaat door met districtsvergaderingen

lees ook ...

Minister Ramdin: ‘Excuses slavernijverleden moeten in Surina...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft gisteren de Speciaal Gezant Slavernijverleden, Frédérique de Man, ontvangen voor een ...

De VHP gaat door met het bezoeken van de verschillende districten. In het weekend zijn Commewijne en Wanica aangedaan. Gezien de grootte van deze groepen werd de bijeenkomst in twee delen opgesplitst, zodat de Covid-regels in acht konden worden genomen.

VHP-voorzitter tevens president van Suriname, Chan Santokhi, gaf aan dat de regering pas veertien maanden aan het roer is en eerst de gevolgen van tien jaar desastreus financieel wanbeleid moest inventariseren en herstellen. Verder gaf de president aan dat hij met zijn buitenlandse werkbezoeken, het internationaal vertrouwen dat enorm was geschaad heeft hersteld.

Santokhi gaf met gepaste trots aan, dat de uitvoer van projecten en verhoging van salarissen en uitkeringen, zijn gedaan uit eigen middelen. Hij noemde onder andere het project om Commewijne van water te voorzien, de bruggen van Nieuw Amsterdam naar Leonsberg en van Laarwijk naar Domburg die in voorbereiding zijn, vuilverbranding van het district Wanica en bouw van RGD-poli’s.

Deze zaken konden gerealiseerd worden vanwege besparingen uit het door de regering gevoerde prudent en transparant beleid, zei Santokhi. Deze projecten zijn niet gefinancierd met gelden van IMF, IDB of Wereldbank. Door het gevoerde beleid hebben we zelf een surplus, gaf de president aan.

De DNA-leden deelden hun ervaringen van de afgelopen maanden en bespraken ook de problemen binnen hun districten. Op enkele nijpende problemen werd dieper ingegaan en de volksvertegenwoordigers hebben voor deze problemen dringende aandacht en hulp gevraagd.

De aanwezigen werden in staat gesteld vragen te stellen. De districtsbezoeken worden in het komend weekend voortgezet. Bij deze bijeenkomsten waren verder aanwezig hoofd- en dagelijks bestuursleden van de VHP, de districts coördinatieteams, DNA-leden, ministers, districtscommissarissen, de districtsraads- en ressortraadsleden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVHP gaat door met districtsvergaderingen