woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

VHP feliciteert president Santokhi met Caricom-voorzitterschap

lees ook ...

Regering schorst invoerrechten voor elektrische voertuigen

De regering heeft belangrijke stappen ondernomen om milieuvriendelijke voertuigen en groene energieoplossingen toegankelijker te maken. De nieuwe maatregelen richten zich op het stimuleren van de aank...

De VHP, de partij waar president Chandrikapersad Santokhi voorzitter van is, feliciteert het staatshoofd met het Caricom-voorzitterschap. De Republiek Suriname bekleedt vanaf vrijdag, 1 juli, tot en met 31 december 2022 het voorzitterschap van de Caribbean Community (Caricom). In een felicitatieboodschap wordt het staatshoofd veel succes toegewenst met niet alleen het voorzitterschap, maar ook de verantwoordelijkheden en uitdagingen die hij als voorzitter van de Caricom op zich heeft genomen.

In deze hoedanigheid zal Suriname fungeren als gastland tijdens 43ste de Caricom-staatshoofden en regeringsleiders, welke gehouden zal worden van 4 tot en met 6 juli 2022. Wij van de VHP kijken ernaar uit dat Caricom-voorzitter Santokhi, nauwere betrekkingen zal ontwikkelen tussen de Caribische landen en ook inspanningen zal plegen voor vrede en broederschap van alle volkeren.

Van oudsher heeft de nieuwe Caricom-voorzitter de democratie, vrede en veiligheid altijd hoog in het vaandel staan. “Wij verwachten van de nieuwbakken Caricom-voorzitter dat hij zich sterk zal maken voor het versterken van de relaties tussen de verschillende landen binnen de regio. Daarnaast zal hij zich verder inzetten om de doelen van ons land te realiseren en ook het wegwerken van de ongelijkheid en de armoedeproblematiek drastisch aanpakken,” staat in de felicitatieboodschap.

Als partij zijn wij bekend met de brede visie en innovatief denken en handelen van de nieuwe Caricom-voorzitter. Verder schrijft het hoofdbestuur van de oranje partij ervan overtuigd te zijn, dat Santokhi op een effectieve en efficiënte manier leiding zal geven aan deze functie om de Caricom op een hoger niveau te brengen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVHP feliciteert president Santokhi met Caricom-voorzitterschap