woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
3.8
(4)

VHP DNA-lid roept op tot protest

lees ook ...

Legislation to encourage entrepreneurship is being developed...

The "Suriname Competitiveness and Sector Diversification (SCSD) project" has been awarded a loan by the World Bank to the Ministry of Economic Affairs, Entrepreneurship, and Technological Innovation (...

De bekende Cedric van Samson meer bekend als ‘Dekoloog’ van het radioprogramma ‘Tap a dek’, lid van de regerende politieke partij VHP en lid van De Nationale Assemblee, is de ondragelijke financiële situatie waarin het gros van de Surinamers zit, meer dan zat. Hij geeft aan dat iedereen, ongeacht tot welke politieke partij die behoort, de zwaar verhoogde prijzen in de winkels betaalt, van voeding tot cement. van Samson doet een oproep aan de bevolking om zich op vrijdag 16 april bij het plein te verzamelen zodat de stem van het volk gehoord wordt.

Ook via een whatsapp voice bericht, wordt de bevolking opgeroepen om zich op vrijdag 16 april om vier uur in de middag bij het vlaggenplein te verzamelen. Een vrouw die haar identiteit niet bekend maakt, vindt dat wij zo niet langer door kunnen gaan. ”Wij hebben niet voldoende te eten, want alles is vreselijk duur. We kunnen niet eens een stukje vlees eten; al was het een kippenagel om in onze soep te doen. Wij hebben honger”. De overheid moet voedselpakketten voor ons brengen, anders gaan wij niet weg van daar’.

De oproepen tot protest lijken de laatste tijd niet serieus te worden genomen door de bevolking, want na Pakitow zijn er geen protesten meer geweest waar veel mensen op afkwamen. Het kan ook zijn dat de bevolking het te druk heeft met het hoofd boven water houden en daarom niet verschijnt bij de protesten. We zien het vrijdag wel;de parlementarier met zijn aanhang.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVHP DNA-lid roept op tot protest