zaterdag 13 augustus 2022
25.5 C
Paramaribo
18.1 C
Amsterdam
0
(0)

VHP-centrum in gebruik genomen voor opvang Covid-patiënten

lees ook ...

Reactie regering op beslissing Constitutioneel hof inzake ki...

Het Constitutioneel Hof van de Republiek Suriname heeft op 05 augustus 2022, een belangrijke en historische toetsing gedaan van de kiesregeling in relatie tot fundamentele nationale, regionale en inte...

In Nickerie is het VHP-centrum zondag in gebruik genomen door het Mungra Medisch Centrum (MMC) als opvang voor Covid-19-patienten, die thuis in isolatie zijn. In het westen (Nickerie, Coronie en Apoera) zijn deze maand zes personen overleden aan Covid-19. Volgens Djoties Jaggernath, medisch directeur van MMC, is het ziekenhuis druk bezig met opschalen om meer Covid-patiënten op te kunnen vangen.

Er worden zieken uit Nickerie, Coronie en Apoera opgenomen in MMC. Intussen is de vrouwenafdeling van het ziekenhuis nu ingericht om Covid-patiënten, die ziekenhuis behoeftig zijn, op te vangen. Door deze stap is de capaciteit opgevoerd naar 30 bedden, waarvan tot zondag 21 bezet waren.

Ook in Apoera is de situatie zorgwekkend. In het ziekenhuis zijn er 6 patiënten opgenomen. In het Staatslogeergebouw van Apoera zijn er 16 personen en in thuis 19 in isolatie. Apoera beschikt over 1 arts, 6 verpleegkundigen en 2 gezondheidsassistenten.

In Nickerie zijn er 30 personen in thuisisolatie zonder bewaking, waardoor de vrees bestaat dat meer mensen geïnfecteerd kunnen raken. Het VHP-centrum is er om geïnfecteerden op te kunnen vangen. Op die locatie is er niet alleen verpleegkundige zorg, maar ook bewaking om de besmetting tot het minimum te reduceren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVHP-centrum in gebruik genomen voor opvang Covid-patiënten