maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
3
(4)

VHP-ABOP hebzucht en wraakzucht brengt isolatie

lees ook ...

Parlement keurt wet Minimumloon goed: verbeteringen voor wer...

Met een meerderheid van 36 stemmen heeft het parlement op donderdag 29 februari 2024 de Wet Minimumloon goedgekeurd. Deze initiatiefwet heeft tot doel het minimumloonmechanisme te verbeteren door enke...

Niet alleen heeft president Santokhi zijn reis naar Indonesië moeten afzeggen, hij zal naar het zich laat aanzien een povere 47 jaren Onafhankelijkheidsviering hebben op aanstaande 25 november. Chaotisch is het Onafhankelijks plein nu al volgepropt met party tenten. Misschien om te bedekken dat de parade zonder politiekorps en militairen er zielig uit gaat zien. Dit is de onrust die nu voelbaar heerst is vanwege het arme, uitgeperste volk en de hebzuchtige, wraakzuchtige VHP-ABOP regering

Hebzucht, wraakzucht
Hebzucht en arrogantie van de regering maken dat er militairen een onleefbaar salaris en werkomgeving hebben en wraakzucht (rancune) maakt dat zij bedreigd worden met strafmaatregelen voor acties. De politie is reeds deels in staking is omdat twee voorheen het volksverzet leidende politie hoofd inspecteurs: Hellings en Gentle ontslagen zijn op oneigenlijke gronden, wegens wraakzucht. De recruten die als vakbondsleden ook participeeerden in de demonstratie tegen het ontslag van de hoofdinspecteurs, kregen straf.

Isolatie
Zo creëert deze regering isolatie voor zichzelf, die net als de stakingen onder premier Pengel(1969), de coup tegen regering Arron (1980)en de demonstraties tegen president Wijdenbosch (1996), ook het einde kunnen betekenen van de Santokhi/Brunswijk regering. De parade van financiële schandalen en chaos, alsook het hebzuchtig, arrogant en wraakzuchtig gedrag van deze regering creëert ook verzet onder de meestal zo lankmoedige (zeg maar bijna suffe) Surinaamse bevolking.

Wraakzucht (rancune)
De Surinaamse Vereniging van Journalisten en de op een na oudste krant (de Ware Tijd, 65 jaar) hebben fel en principieel gereageerd op dreigende en verdachtmakende woorden van minsters tegenover dWT journalist Jason Pinas die wederom een mikpunt werd op een persconferentie.
De bewindslieden ergerden zich omdat de journalist glimlachte [om hun leugenachtig betoog] en vroeg naar de waarheid. De wraak volgde direct. De bodyguards werden teruggeroepen die Pinas van de regering kreeg wegens lichamelijke mishandeling door de beveiligers van VP Brunswijk en de dreiging door twee scherpe granaten voor Pinas woning onder een auto neer te leggen.

Armoede, crime, verzet
Armoede baart criminaliteit en volks verzet is vrij vertaald een uitspraak van de filosoof Aristoteles die meer dan 2000 jaar geleden werd gedaan. Op de hierboven bijgevoegde illustratie, de tekst in het Engels. Ook in de actualiteit van Suriname blijkt dat waar te zijn. En de armoede in Suriname wordt gecreëerd door de Santokhi-Brunswijk regering die niet ons land niet regeert, maar ruïneert. Een regering die van de democratie, een demoncratie maakt, want het is des duivels wat deze regering doet aan stelen en liegen. Een regering die geen visie en besef heeft wat nodig is om Suriname uit de huidige crisis te halen. Om het, weliswaar vertaald, als Mahatma Ghandi te zeggen: er is genoeg van het nodige voor iedereen, maar niet genoeg voor de hebzucht van enkelen. Met de enkele hebzuchtigen bedoelen we hier uiteraard de familie en vrienden die met Santokhi en Brunswijk samen ons land verder vernietigen. Zoals voor hen ook regering Bouterse-Adhin en consorten dat deden, met een meer populistisch sausje er overheen weliswaar.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnVHP-ABOP hebzucht en wraakzucht brengt isolatie