zaterdag 3 december 2022
25 C
Paramaribo
2.7 C
Amsterdam
0
(0)

VES wil economische vraagstukken helpen oplossen, maar vraagt transparantie

lees ook ...

FOLS encourages teachers to take Wednesday off from work

The Federation of Organizations of Teachers in Suriname (FOLS) presidium has made the decision to request that all of its member unions remain at home on Wednesday, November 30. It is a one-day action...

De regering en de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) zijn voorstanders van een constructieve samenwerking en gaan als zodanig ook daarvoor. Beide partijen staan wel eens tegenover elkaar in hun mening. Onlangs zijn ze op het Kabinet van de President bij elkaar gekomen voor herevaluatie van de samenwerking.

Om op een constructieve manier een bijdrage te kunnen leveren aan de economie, verwacht de VES wel wat transparantie van de regering. De economistenvereniging wil ook meehelpen denken aan het oplossen van economische vraagstukken.

Tijdens de meeting is er van gedachten gewisseld over de impact van de oorlog in Oekraïne op de Surinaamse economie. Het traject met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is ook kritisch besproken. Het bestuur van de VES heeft onder woorden gebracht dat de vereniging graag daar wil zijn waar de regering ondersteuning nodig heeft. Zij noemde daarbij het begrotingsbeleid en de koersstabilisatie als cruciale voorbeelden. Echter vraagt de VES wel om als focal point te fungeren om economische vraagstukken duurzaam te kunnen oplossen.

President Chandrikapersad Santokhi gaf aan willing te zijn om te luisteren naar de VES. “Ik vertrouw de deskundigheid van de VES en reken op een goede samenwerking”, aldus het staatshoofd. Santokhi heeft uit handen van VES-voorzitter Steven Debipersad een boekwerk met adviezen van de organisatie ontvangen. President Santokhi heeft aangegeven, dat hij de adviezen ter harte zal nemen. Begin volgende week komen partijen weer bij elkaar om breedvoerig van gedachten te wisselen over verscheidene economische en monetaire vraagstukken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVES wil economische vraagstukken helpen oplossen, maar vraagt transparantie