donderdag 8 juni 2023
25.5 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

VES Ramautarsing oneens met president over voorgehouden verlichting

lees ook ...

VIDS urges the government to take real action

The Association of Indigenous Village Chiefs in Suriname (VIDS) requests that the government take specific action. The group met with President Chan Santokhi and a number of ministers at the governmen...

In een gesprek met Suriname Herald liet Winston Ramautarsing zijn verontwaardiging merken ten aanzien van de belofte van de president dat de koers en benzineprijzen, dit jaar nog  zullen dalen na de geldtranche van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Hij heeft geen reden om dat te geloven, en vindt het jammer dat het volk “belazerd” wordt hiermee.

Verhoging van de brandstofprijzen, afbouwen van subsidies en de koers die op een ongecontroleerde manier de lucht ingaat, zijn juist maatregelen die getroffen moeten worden volgens eisen van het IMF om de volgende geldtranche te krijgen. Deze zaken zullen niet veranderen wanneer de tranche van het IMF binnen is. Santokhi garandeerde dit tijdens een ontmoeting met ondernemer Jean ‘Saya’ Mixon.

Het is juist gebleken dat de beoordeling van het IMF die in deze maand plaats zou moeten vinden is uitgesteld, omdat Suriname zich niet heeft gehouden aan de gestelde voorwaarden. Hoogstwaarschijnlijk zal de beoordeling in juni plaatsvinden als Suriname zijn huiswerk gemaakt heeft.

Ramautarsing ziet de koers en de prijzen na een geldtranche niet omlaaggaan. “Het werkt niet zo. Nergens in de wereld heeft het zo gewerkt en het zal ook niet werken in Suriname. Dit volk hou je staande voor de gek. Die man liegt en bedriegt dit volk,” aldus Ramautarsing.

Het programma dat uitgevoerd moet worden om de economie weer stabiel te maken houdt men achterwege, omdat men hiermee bewust belangen beschermd. “Ik noem maar een voorbeeld. De belasting op de kleine goudmijnbouw zouden we brengen van twee procent naar zeven procent. Het staat in het herstelprogramma. Het is goedgekeurd door De Nationale Assemblee, dus het is een verplichting van de regering om het uit te voeren. En nu hoor ik dat de ABOP tegen de verhoging naar zeven procent is. Dat wan taki un no wan go tek a moni pe a moni e verdien,” aldus Ramautarsing.

Zijn conclusie is dat belangen bewust worden beschermd door deze regering om een groep mensen te bevoordelen en het volk te verarmen. Ons kernprobleem is dat wij boven ons vermogen leven. Alleen aanpak hiervan geeft ons een stabiele economie.

Bron foto: United News

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVES Ramautarsing oneens met president over voorgehouden verlichting