zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

VES bekritiseert Brunswijk’s ontvangen van goud

lees ook ...

USAID en NCCR werken samen voor veiligere scholen in Surinam...

De School Safety Course, een baanbrekend initiatief gericht op het voorbereiden van scholen op natuurrampen en andere noodsituaties, werd succesvol afgerond op het ministerie van Onderwijs. Dit progra...

De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) heeft in haar elektronische publicatie INZICHT kritiek geuit op vicepresident Ronnie Brunswijk, die volgens hen een verkeerd voorbeeld geeft door goudhoeveelheden in ontvangst te nemen. De VES is van mening dat het getuigt van goed bestuur als de president de vicepresident, die zich gedraagt als een soort goudkeizer, hierop zou aanspreken.

“In deze turbulente tijden in ons land zien we praktijken van hooggeplaatste autoriteiten die nadere uitleg en verheldering behoeven”, stelt de VES. President Santokhi had in 2023 aan de samenleving medegedeeld dat er een werkgroep was opgericht om de goudsector te reguleren, waarbij de vicepresident belast was met deze taak en voorzitter werd van de werkgroep, vanwege zijn ervaring in de goudsector.

Via sociale media zijn regelmatig beelden te zien waarop de vicepresident goudhoeveelheden triomfantelijk in ontvangst neemt, waarbij hij niet schroomt te vermelden dat deze gebruikt zullen worden voor de verkiezingen. Volgens de VES past dit gedrag niet bij de rol van vicepresident van Suriname, die tevens voorzitter is van de werkgroep Ordening Goudsector.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVES bekritiseert Brunswijk's ontvangen van goud