zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Verzoek- en bezwaarschrift advocatenteam 8 decemberzaak afgewezen

lees ook ...

Nieuwe verkeerslichten verhogen veiligheid op Surinaamse weg...

Het verkeerslicht op het kruispunt van de J.A. Pengelstraat en de Gemenelandsweg is opnieuw operationeel. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) benadrukte tijdens de heringebruikname op di...

Het Hof van Justitie heeft zojuist het verzoek- en bezwaarschrift van het advocatenteam van Desi Bouterse en de vier andere veroordeelden in de 8 decemberzaak afgewezen. De advocaten zijn niet ontvankelijk verklaard door het Hof. Het Hof heeft aangegeven dat de advocaten een verzoek- en beroepsschrift konden indienen bij het bevoegde gezag. Het Hof is niet bevoegd om te oordelen over de beslissing van het Openbaar Ministerie om het vonnis van 20 december 2023 uit te voeren of op te schorten.

Bouterse moet een gevangenisstraf van 20 jaar uitzitten. Hij is samen met zijn ex-lijfwacht Iwan Dijksteel, die voor 15 jaar is veroordeeld, voortvluchtig. Benny Brondenstein, Stephanus Dendoe en Ernst Gefferie, die ook tot 15 jaar cel zijn veroordeeld, bevinden zich in de ziekenboeg van Santo Boma. De drie veroordeelden die in detentie zijn, waren aanwezig op de zitting en hebben het besluit van het Hof van Justitie aangehoord.

De advocaten van Bouterse hadden een verzoek- en bezwaarschrift ingediend om het vonnis op te schorten totdat het in een bodemprocedure wordt uitgezocht. Echter, zij zijn niet ontvankelijk verklaard door het Hof. Advocaat Murwin Dubois zei na de zitting dat het vonnis op schrift nog wordt afgewacht. Na bestudering ervan zal worden besloten wat er verder zal worden gedaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerzoek- en bezwaarschrift advocatenteam 8 decemberzaak afgewezen