donderdag 22 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
5
(1)

Verzoek advocatenteam Bouterse afgewezen door OM in 8 december-strafproces

lees ook ...

Somohardjo betreurt prestaties in Saramacca tijdens laatste ...

De politieke partij Pertjajah Luhur (PL) heeft tijdens de laatste verkiezingen van 2020 een teleurstellende prestatie geleverd in het district Saramacca, waar ze voorheen altijd minstens één zetel wis...

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het verzoekschrift van het nieuwe advocatenteam van Desi Bouterse en vier medeverdachten in het 8 december-strafproces verworpen. Hoewel er geen details zijn vrijgegeven over de afwijzing, blijft het onduidelijk welke stappen nu worden ondernomen. Het Hof van Justitie en minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, die eveneens het verzoekschrift hebben ontvangen, moeten nog reageren.

De eerste stappen zijn ondernomen voor de uitvoering van de gevangenisstraffen die op 20 december zijn opgelegd aan Desi Bouterse, Ernst Gefferie, Stephanus Dendoe, Benny Brondenstein en Iwan Dijksteel. Deze vijf gepensioneerde militairen zijn in hoger beroep schuldig bevonden door het Hof van Justitie voor de moord op vijftien weerloze mannen op 8 december 1982. Het Hof heeft hun eerdere veroordeling door de Krijgsraad bevestigd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerzoek advocatenteam Bouterse afgewezen door OM in 8 december-strafproces