woensdag 21 april 2021
27.1C
Paramaribo
10.9C
Amsterdam
2.7
(3)

Verzetzaak Surinaamse ex-President morgen

lees ook ...

Voorlichters ‘Herstelplan Economie’ klaargestoom...

Het herstelplan voor het wederom op spoor brengen van de Surinaamse economie is al gedeeltelijk naar de bevolking gecommuniceerd. De bevolking van Suriname zal nu verder op de hoogte gebracht worden v...

Op maandag 30 november wordt de verzetzaak van de Surinaamse oud-president en ex- bevelhebber Desire Delano Bouterse voortgezet. Zijn advocaat Irvin Kanhai heeft bekend gemaakt dat Bouterse een verklaring zal afleggen voor de Krijgsraad.

Op de eerste zitting van de verzetzaak op 30 oktober was Bouterse afwezig. Zijn advocaat Irvin Kanhai overhandigde de Krijgsraad een brief, waarin onder andere stond dat Bouterse wegens privéredenen niet aanwezig kon zijn. De Krijgsraad nam de zaak niet in behandeling in afwezigheid van Bouterse, die zelf verzet had aangetekend tegen het vonnis van 20 jaar tegen hem uitgesproken in verband met zijn aandeel in de Decembermoorden.

De achterban van Bouterse maakt zich op om Bouterse hun volledige ondersteuning te geven en met hem mee te lopen naar de zitting. De pers mag de zitting bijwonen in een speciale ruimte waar ze via een scherm de zaak zullen kunnen volgen. Hiervoor moet zij zich wel registreren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerzetzaak Surinaamse ex-President morgen