donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
2.7
(3)

Verzetzaak Surinaamse ex-President morgen

lees ook ...

Training bewoners Pëlëlë Itëpu in behoud traditioneel vlecht...

Eerder dit jaar heeft Pëlëlë Itëpu (Tepu) via VIDS een projectvoorstel ingediend voor financiering bij het GEF Small Grants Programme (SGP) met de titel: “Duurzaam gebruik van- en waardetoevoeging aan...

Op maandag 30 november wordt de verzetzaak van de Surinaamse oud-president en ex- bevelhebber Desire Delano Bouterse  voortgezet. Zijn advocaat Irvin Kanhai heeft bekend gemaakt dat Bouterse een verklaring zal afleggen voor de Krijgsraad.

Op de eerste zitting van de verzetzaak op 30 oktober was Bouterse afwezig. Zijn advocaat Irvin Kanhai overhandigde de Krijgsraad een brief, waarin onder andere stond dat Bouterse wegens privéredenen niet aanwezig kon zijn. De Krijgsraad nam de zaak niet in behandeling in afwezigheid van Bouterse, die zelf verzet had aangetekend tegen het vonnis van 20 jaar tegen hem uitgesproken in verband met zijn aandeel in de Decembermoorden.

De achterban van  Bouterse maakt zich op om Bouterse hun volledige ondersteuning te geven en met hem mee te lopen naar de zitting. De pers mag de zitting bijwonen in een speciale ruimte  waar ze via een scherm de zaak zullen kunnen volgen. Hiervoor moet zij zich wel registreren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerzetzaak Surinaamse ex-President morgen