woensdag 31 mei 2023
24.2 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
5
(1)

Verzetzaak Desi Bouterse verschoven naar 26 februari

lees ook ...

Wegafsluiting ivm asfaltering Domineestraat

Het Korps Politie Suriname heeft bekend gemaakt, dat in verband met asfalteringswerkzaamheden aan de Domineestraat, een gedeelte van de weg zal worden afgesloten. Het weggedeelte dat wordt afgeslot...

De verzetzaak van ex-legerbevelhebber en ex-president Desi Bouterse is vandaag, nadat auditeur-militair Manro Danning gereageerd had op de excepties opgeworpen door Irvin Kanhai, raadsman van Bouterse in de 8 december zaak, uitgesteld naar 26 februari. De Krijgsraad heeft het Openbaar Ministerie (OM) twee weken de tijd gegeven om te reageren op wat de advocaat heeft opgebracht.

Na afloop van de vrij korte zitting, zei Bouterse meer dan tevreden te zijn met het optreden van zijn advocaat. Tijdens de zitting heeft Kanhai gezegd dat de dagvaarding nietig is en ook is getekend nog voordat Danning officieel in functie was. Bovendien had de Amnestiewet niet getoetst moeten worden door de Krijgsraad, omdat volgens Kanhai alleen de burgerrechter hiertoe bevoegd is. Hij heeft gevraagd dat de Krijgsraad zich onbevoegd verklaard in deze zaak.

Bouterse werd opgewacht door aanhangers van de NDP compleet met een sambura-groep aanwezig. Ingrid Bouterse-Waldring, de vrouw van ex-president Bouterse, wilde richting het Gerechtsgebouw lopen, maar de toegang werd geweigerd door de agenten. Ze was woest en liet haar misnoegen blijken. “Ik ga vandaag niet stil blijven”, zei ze.

De ex-bevelhebber van het Nationaal Leger werd op 29 november 2019 bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar als medepleger van moord op vijftien mannen in de nacht van 7 op 8 december 1982.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerzetzaak Desi Bouterse verschoven naar 26 februari