zondag 27 november 2022
25 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
2.5
(2)

Verzet Hoefdraad vervallen verklaard en hij is voor 12 jaar gevonnist

lees ook ...

Su Aid houdt inzamelingsactie voor Leger des Heils en Sticht...

Districtscommissaris (dc) Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost heeft de eerste donatie gedaan aan de jaarlijkse Su Aid inzamelingsactie. De organisatie is dit jaar van plan om in te zamelen voor het...

Gillmore Hoefdraad, ex minister van Financiën heeft vandaag een vonnis van 12 jaar gekregen in zijn verzetszaak. Zijn verzet is vervallen verklaard, omdat hij nooit is verschenen tijdens de behandeling van de zaak. De advocaat had ook geen reden om schorsing aan te vragen. Het bestekvonnis is bevestigd.

 Hoefdraad is voor 12 jaar veroordeeld. Daarnaast moet hij een boete van SRD 500.000, betalen, subsidiair twaalf maanden hechtenis. Het Openbaar Ministerie  kreeg ook toestemming voor een strafrechtelijk financieel onderzoek.

Murwin Dubois zijn advocaat zei aan het hof dat zijn cliënt niet in de gelegenheid was te verschijnen op de zitting. Dubois zag ook geen reden om  een schorsing te vragen voor het onderzoek. Om deze twee reden heeft waarnemend procureur-generaal Garcia Paragsingh het hof gevraagd om het verzet vervallen te verklaren, en het bij uitstek gewezen vonnis ten uitvoer te leggen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerzet Hoefdraad vervallen verklaard en hij is voor 12 jaar gevonnist