vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

Verwoestende brand bij Cevihas N.V

lees ook ...

Saoedi-Arabische ambassadeur ziet kansen in Suriname’s...

Op dinsdag 28 november 2023 heeft Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) de ambassadeur van het Koninkrijk Saoedi-Arabië, Abdullah Muhammad Alsaihani, ontvangen voor een b...

Afgelopen nacht, rond 04.00 uur, is een gebouw op het terrein van de Centrale voor Vissershavens, Cevihas N.V., aan de Vangbalstraat in Suriname volledig door brand verwoest.

Het betrof een ruimte met een oppervlakte van 40 bij 100 meter, waarin slaapkamers met bijna 30 bedden, een keuken en een opslagruimte waren ondergebracht, die volledig zijn afgebrand.

Het gebouw huisvestte naar verluidt Filipijnse en Indonesische arbeiders. Een van de arbeiders verklaarde dat hij ‘s nachts een knal in de keuken hoorde en daarna vuur zag, waarna hij onmiddellijk alarm sloeg. Gelukkig deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Zowel de brandweer van Toekomstweg als de politie van Livorno waren snel ter plaatse. Brandweervoorlichter Anthony Grootfaam meldde dat de brandweer 80 vaten smeermiddelen en een aantal zuurstofflessen uit het pand heeft verwijderd.

Volgens Grootfaam is het pand tegen brand verzekerd, maar de oorzaak van de brand is op dit moment nog niet bekend.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerwoestende brand bij Cevihas N.V