maandag 22 april 2024
30 C
Paramaribo
9.9 C
Amsterdam
0
(0)

Verwerkers doen kennis op over productieprocessen kokos

lees ook ...

AWJ rondt bijscholingsproject Covid-19′ af met Elektro...

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft met de afronding van de vaktraining 'Electro-Huisinstallatie' het project 'Om- en bijscholing van werkzoekenden die tijdens de C...

De eerste kokostraining van de Suriname Business Forum en International Trade Center in samenwerking met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is vrijdag gestart. De bedoeling van de trainingen is om kokosverwerkers kennis bij te brengen over productieprocessen bij de verwerking van kokos. De eerste training is gericht op het produceren van Cold Pressed Virgin Coconut Oil.

Deze kokosolie is helder en bevat meer vitaminen, is bijna geurloos en heel goed voor de gezondheid. Wereldwijd is er een grote vraag naar Virgin Coconut Oil.

De tweede training is gericht op de productie van kokoswater. Er is wereldwijd een hele grote vraag hiernaar. In Suriname is de vraag naar kokoswater zo groot dat het al is uitverkocht voordat het geproduceerd is. Het is hierbij wel van het belang dat het kokoswater op een hygiënische manier wordt geproduceerd en direct wordt gekoeld.

De laatste training gaat over de verwerking van het kokosafval. Dit afval kan gebruikt worden om een groot scala van producten te maken zoals; cocopeat, bezems, vloermatten, touw en zelfs kleding. De deelnemers zijn voornamelijk ondernemers die werken met kokosnoten of kokosolie.

Kokosolie is een belangrijk bestanddeel voor het maken van cosmetische producten. In 3 uren hebben de deelnemers middels een volle en leerrijke programma de nodige kennis opgedaan in onder kokos in de landbouw, kokosverwerking tot olie, waste management van kokos.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerwerkers doen kennis op over productieprocessen kokos