zaterdag 30 september 2023
26.1 C
Paramaribo
15 C
Amsterdam
4
(1)

Verwachte opkomst van 25-30% bij landelijke online-verkiezing Jeugdraad Suriname

lees ook ...

Arawara Lock will be completely operational again within two...

In two weeks, the Upper Nickerie/Wayambo area's maintenance on the Arawaras lock will be finished. Because of the current extreme drought, the salt tongue in the Nickerie River has spread past the Hen...

Op het Ewald P. Meyer Lyceum heeft minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) op donderdag 1 juni 2023 het startschot gegeven voor de eerste landelijke online-verkiezing van de Jeugdraad Suriname (JRS). Alle Surinaamse jongeren tussen 12 en 25 jaar kunnen op 1 juni tussen 7.00 uur en 18.00 uur stemmen op de JRS-website.

De minister hoopt op een hogere opkomst na uitgebreide voorbereidingen en informatievoorziening over het stemproces. De verwachting is dat ongeveer 25 tot 30% van de jongeren hun recht om te stemmen zal uitoefenen, in lijn met eerdere verkiezingen voor jeugdvertegenwoordigers.

“We hopen op 30%. Als het meer is zijn we dik tevreden omdat we toch wel de nodige stappen hebben ondernomen om de jongeren op te roepen om hun stem uit te brengen vandaag”, aldus de bewindsman.
Voor het geven van het startsein is gekozen voor het Ewald P. Meyer Lyceum vanwege de nabije locatie ten opzichte van het ministerie en het feit dat ook twee kandidaten voor de Jeugdraad deze school bezoeken.

Scholieren van de school krijgen de gelegenheid om in het computerlokaal te stemmen. De uitslag van de verkiezing wordt later op de dag, omstreeks 20.00 uur bekendgemaakt door de Verkiezingscommissie in de vergaderzaal van het ministerie van Financiën en Planning.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerwachte opkomst van 25-30% bij landelijke online-verkiezing Jeugdraad Suriname