woensdag 7 december 2022
27.1 C
Paramaribo
4.3 C
Amsterdam
5
(1)

Registratie Stimuluspakket vervroegd uittreden Overheidsdienst

lees ook ...

EBS weekend service will be limited

Over the weekend of December 9–11, Energie Bedrijven Suriname (EBS) will complete a required update to the customer information system. This include paying the gas and energy bills, as well as accessi...

De regering heeft vanwege het veel te grote ambtenarenapparaat besloten om ambtenaren die vervroegd de dienst willen verlaten een ‘stimuluspakket te geven. Er zijn drie soort stimuluspakketten waarbij voor elk pakket andere voorwaarden gelden. In de periode 1oktober tot en met 31 december 2022 mogen  landsdienaren zich registreren voor één van de stimuluspakketten. Hier bespreken we stimuluspakket 1.

Stimuluspakket is van toepassing op ambtenaren die de leeftijd van minimaal 55 jaar hebben bereikt en een pensioengeldige diensttijd van 35 jaren heeft vervuld. De ambtenaar die hiervan gebruik maakt komt direkt in aanmerking voor een maandelijkse pensioenuitkering(70 procent van het gemiddeld salaris van de laatste 24 maanden) en de SZF ziektekosten verzekering.

De ambtenaar krijgt ook een productiestimulus die wordt berekend over de periode die de ambtenaar nog zou vervullen tot aan de pensioengerechtigde leeftijd van zestig jaar. Voor elk vol dienstjaar dat de ambtenaar nog te vervullen heeft wordt hem/haar zes maanden van de laatstgenoten bezoldiging uitgekeerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegistratie Stimuluspakket vervroegd uittreden Overheidsdienst