vrijdag 12 augustus 2022
26.3 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
0
(0)

Vervolgtraining formatief beoordelen voor leerkrachten binnenland

lees ook ...

Minister Ramadhin wil verpleegkundigen in Suriname houden

In de afgelopen periode hebben veel verpleegkundigen Suriname verlaten om ergens anders hun krachten te geven. Daarom worden er vanuit de overheid diverse mogelijkheden bekeken om de braindrain tegen ...

De afdeling Curriculumontwikkeling van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft onlangs in samenwerking met stichting Centrum voor Nascholing in Suriname(CENASU) vervolgtrainingen Rubrics voor rekenen, taal, voortgangsschriften en -rapporten verzorgd aan leerkrachten die werkzaam zijn in het binnenland. Deze training was bedoeld als verdieping en reflectie op de nieuwe manier van formatief beoordelen.

Formatief beoordelen is een manier van toetsen, die gebruikt wordt als leer- en instructiemiddel. Door de afname van de formatieve toets krijgt de leerkracht helder zicht op de mate van beheersing van de leerstofonderdelen. Tijdens de training kregen de leerkrachten feedback op hun eigen voortgangsschriften aan de hand van een checklist.

Melisa Venetiaan, hoofd van de afdeling Curriculumontwikkeling, heeft positieve feedback gekregen van de leerkrachten. Ze waren volgens haar blij, dat het ministerie het domein ‘Meertaligheid’ (al sinds 2011) heeft meegenomen en dat leerlingen nu tijdens de les mogen antwoorden in hun moedertaal.

De leerkrachten mogen het antwoord goedkeuren, alleen als ze daar meteen de Nederlandse vertaling aan vastkoppelen. Zo leert de leerling steeds in kleine praktische situaties de schooltaal te hanteren. Het is de bedoeling dat de afdeling medio 2022 de scholen in het binnenland bezoekt om na te gaan hoe het formatief toetsen werkt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVervolgtraining formatief beoordelen voor leerkrachten binnenland