zaterdag 27 februari 2021
26.1C
Paramaribo
3.3C
Amsterdam
0
(0)

Veerverbinding Suriname-Guyana is selectief open

lees ook ...

Effect weekend lockdowns in Suriname positief

De effecten van de twee weekend lockdowns in zowel de eerste als de tweede golf van Covid-19 in Suriname waren beide positief, concludeert epidemioloog Radjesh Ori van het Bureau voor de Openbare Gezo...

Het schip Sandaka zal vanaf zondag de veerverbinding onderhouden tussen Suriname en Guyana. Dit schip zal ingezet worden in de plaats van de Canawaima, die al maanden defect is. De overtochten zullen plaatsvinden op zondag, woensdag en vrijdag. Om gezondheidsreden zullen alleen Surinamers en Guyanezen met paspoorten worden toegelaten.

Er is in Brazilië een hoge covid-19-besmettingsgraad. Ook een veel bemettelijker variant van het virus is gevonden in dit land. De Surinamers en Guyanezen zullen ook een PCR-test moeten overleggen, die niet ouder is dan drie dagen. Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme en de Canawaima Ferry Service Incorparated hebben dit vrijdag jl. bekendgemaakt.

De Sandaka vertrekt de eerste keer rond negen uur ‘s morgens vanuit Guyana. Rond één uur ‘s middags zal het de eerste oversteek maken vanuit Suriname op zondag. De veerverbinding sloot in maart toen de covid-pandemie op gang kwam. Een poging om deze weer te starten op 12 december 2020 is mislukt, door de acties van Cubanen die naar Guyana probeerden te vertrekken om verder te reizen. In de tussentijd werden er illegale overtochten gedaan via de backtrack route.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVeerverbinding Suriname-Guyana is selectief open