dinsdag 27 september 2022
33.4 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
0
(0)

Veerverbinding Suriname-Guyana is selectief open

lees ook ...

ASFA: ‘Tjong-Ahin good successor for Achaibersing̵...

Wilgo Bilkerdijk ASFA chairman said that the Association of Surinamese Manufacturers (ASFA) believes that Minister Silvano Tjong-Ahin of Spatial Ordering & Environment (ROM) would be a good succes...

Het schip Sandaka zal vanaf zondag de veerverbinding onderhouden tussen Suriname en Guyana. Dit schip zal ingezet worden in de plaats van de Canawaima,  die al maanden defect is.  De overtochten zullen plaatsvinden op zondag, woensdag en vrijdag. Om gezondheidsreden zullen alleen Surinamers en Guyanezen met paspoorten worden toegelaten.

Er is in Brazilië een hoge covid-19-besmettingsgraad. Ook een veel bemettelijker variant van het virus is gevonden in dit land. De Surinamers en Guyanezen zullen ook een PCR-test moeten overleggen, die niet ouder is dan drie dagen. Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme en de Canawaima Ferry Service Incorparated  hebben dit vrijdag jl. bekendgemaakt.

De Sandaka vertrekt de eerste keer rond negen uur ‘s morgens  vanuit Guyana.  Rond één uur ‘s middags zal het de eerste oversteek maken vanuit Suriname op zondag.  De veerverbinding  sloot in maart toen de covid-pandemie op gang kwam. Een poging om deze  weer   te starten op 12 december 2020 is mislukt, door de acties van Cubanen die naar Guyana probeerden te vertrekken om verder te reizen. In de tussentijd werden er illegale overtochten gedaan via de backtrack route.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVeerverbinding Suriname-Guyana is selectief open