woensdag 24 juli 2024
31 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
4.2
(6)

Vervallen wet gebruikt om “Pakittow” vast te houden

lees ook ...

Samenwerking PL en ABOP

ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk heeft in het openbaar gezegd dat er geen samenwerking meer bestaat tussen zijn partij en de PL. Hiermee verraste hij iedereen.  De partij is nu genoodzaakt een spoedve...

De jurist Jennifer van Dijk-Silos is niet te spreken over de wet die rechter-commissaris Roy Elgin onder andere gebruikt om Stephano ‘Pakittow’ Biervliet vast te houden, terwijl hij niet de leiding had van de plunderingen. Het gaat hier om de wet Uitzonderingstoestand Covid 19 SB 2020. Volgens haar is dit een vervallen wet, en kan niet gebruikt worden voor een geval als deze om iemand langer vast te houden. Zij vindt dat de rechterlijke macht gecorrumpeerd is.

De ex-minister keurt het uitéén jagen met traangas van een vreedzaam protest af. Men mocht volgens haar niet op die manier omgaan met de demonstranten. Zij zegt dat dit in strijd is met alle internationale verdragen en de grondwet. Hiermee is volgens haar de rechtstaat geschaad.

Veiligheidsdiensten bleken niet in staat om de zaak in goede banen te leiden. Zij die andere bedoelingen hadden, zijn niet geïdentificeerd en juist de binnenstad ingejaagd terwijl de politie daar niet aanwezig was. Ondernemers zijn slachtoffers geworden als gevolg hiervan.

“De Staat heeft dit in de hand gewerkt. Dit is een dieptepunt. De veiligheidsdiensten hebben gefaald. Er wordt wetteloosheid toegepast. Er is geen respect voor de wetgeving. De rechterlijke macht stoort zich niet aan wet en recht”, stelt Van Dijk-Silos.

Vanf 17 december zijn President, vicepresident, ministers van Justitie & Politie, Defensie en veiligheidsinstituten  aan het woord geweest en hebben vreedzaam protest verboden  volgens haar. Ook dit is in strijd met internationale verdragen en de grondwet. Zij vindt het nu hoog tijd om internationale organisaties in te schakelen. Van Dijk-Silos zegt dat de advocaten van Pakittow beroep zullen aantekenen tegen de rc, die gebruik maakt van een wet die niet meer bestaat.

Bron foto: Suriname Nieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVervallen wet gebruikt om "Pakittow" vast te houden