Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Vervallen producten van de schappen bij verscherpte winkelcontrole in Para

Geplaatst

op

door

Alle eet- en drinkinrichtingen, winkelzaken en verkopers van worst-  en vleeswaren in het district Para worden per heden verscherpt gecontroleerd op voedselveiligheid, hygiëne en naleving van de vergunningsvoorwaarden. Totzover zijn er veel vervallen producten van de schappen gehaald. Districtscommissaris Armand Jurel wilt correcte naleving van de vergunningsvoorwaarden om de voedselveiligheid te kunnen garanderen en de orde handhaving op het  vergunningen beleid.

Een team samengesteld uit ambtenaren van Handel en Industrie(HI), de politie, brandweer en de bestuursdienst voeren elk, op eigen bevoegdheden, samen de controle uit. Het team begeeft zich ook in  magazijnen voor controle op de wijze van opslag  en  houdbaarheid van voorradenvoedingsartikelen. Vervallen producten worden direct in beslag genomen en na afstemming met het Openbaar Ministerie vernietigd.

Het team is gedetailleerd de controle aan het uitoefenen, dat alle ongeregeldheden correct worden aangepakt. In gangbare situaties wordt  de gelegenheid geboden aan de vergunninghouder om herstel te plegen binnen een gangbare tijdsduur. Vervolgens zal er hercontrole worden uitgevoerd.  Alle ressorten van Para worden binnen korte tijdsbestek aangedaan.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Gabriël

Dit is toch een schande. Dat er winkeliers vervallen producten verkopen. Men kan er ziek van worden. Keuring dienst van waren moet alle winkeliers goed bekeuren. Ze spelen met de gezondheid van mensen. Nee. Dit is te gek om waar te zijn .zeker weer chinezen met hun rotzooi. Tja.. do poer dong dji ding sma die no e let op sang ding e bai.

Rachel

Ja ik woon weer in Suriname na 35 jaar in Nederland gewoond te hebben. Dan ben ik toch een bepaald structuur gewend. Wat doen de Nederlanders. Voordat een product vervalt zetten ze die producten in de aanbieding. I de uitverkoop. Voordat je denkt verkoop je ze. Hier zie je toch zoiets van pech gehad als je het eet. Nu ik in Europa ben geweest let ik automatisch hierop. Suriname is heerlijk maar deze dingen maakt men ziek in het land. Daarom is het goed dat er controleurs deze winkelier beboeten en bij vaker overtredingen een stikker op de raam… Let… Lees verder »Advertentie

Suriname

Stichting voor het Kind na vier jaar heropend

Geplaatst

op

door

Na ruim vier jaar gesloten te zijn geweest, heeft de heropening van Stichting voor het Kind (Stivoki) plaatsgevonden. In aanwezigheid van vertegenwoordigers van diverse departementen zoals Volksgezondheid, Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), Justitie en Politie, Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft de heropening plaatsgevonden. Ook de voorzitter van Stivoki bisschop Karel Choennie, vertegenwoordigers van Stichting SuAid en andere stakeholders waren aanwezig.

Het doel van deze stichting is het opvoeden en begeleiden van kinderen in de leeftijdscategorie 6 tot en met 16 jaar die mishandeld, misbruikt en/of verwaarloosd zijn. “Namens de minister en het ministerie onze complimenten aan eenieder die heeft bijgedragen. Het is een belangrijk moment voor Suriname en het is ook het bewijs van wat je binnen een korte tijd kan bereiken wanneer je iets samendoet”, zei Robert Mohamed, onderdirecteur van het ministerie van Volksgezondheid. Hij vertegenwoordigde minister Antoine Elias.

Stivoki heeft donaties ontvangen. Het gaat om een bedrag van ongeveer SRD 7000 dat afkomstig is van SRA Consultancy, Notariaat J.A. Jadnanansing en Kings Drankenpaleis. Door het departement zijn twee medewerkers ter beschikking gesteld om binnen de stichting te ondersteunen.

Stichtingsvoorzitter Choennie toonde zijn dankbaarheid aan eenieder, die meegeholpen heeft aan de realisatie van het heropenen van het opvangtehuis. Daarnaast benadrukte hij dat het van cruciaal belang is dat de overheid steun biedt aan stichtingen die zich inzetten voor het opvangen en begeleiden van kinderen.

Het renoveren van het opvangtehuis werd gefinancierd door Stichting SuAid, waarvan Giwanni Zeggen de voorzitter is. In het jaar 2018 wist deze stichting SRD 1 miljoen te verzamelen, waardoor het renoveren van dit opvangtehuis mogelijk werd.

In het begin zullen tien meisjes geaccommodeerd worden. Het aantal kinderen dat zij maximaal kunnen accommoderen is 42. Naast het personeel dat ingezet zal worden door het ministerie van Sozavo zullen The daughters of Divine Love uit Nigeria (nonnen uit Nigeria) ook belast worden met het opvoeden van de kinderen binnen het opvangtehuis.

Lees verder

Suriname

IDOS-opiniepeiling: NDP stevent af op een verkiezingsnederlaag

Geplaatst

op

door

Bij de verkiezingen van 25 mei zal de strijd in Paramaribo gaan tussen de NDP en de VHP, meldt het onderzoeksbureau IDOS. Echter komt dit bureau tot de conclusie dat de regerende partij afstevent op een verkiezingsnederlaag. Zowel de NDP als de VHP zijn in Paramaribo, volgens de peiling, goed voor elk vier zetels. De NPS en Abop mogen elk op een zetel rekenen. Zes zetels worden door zwevende kiezers vastgehouden.

De peiling van het IDOS is gedaan tussen 24 januari en 14 februari 2020. Uit dit onderzoek blijkt, dat 84,4 procent van de kiezers ontevreden is over de economische situatie in het land. Verder geeft 77,2 procent aan, dat de huidige situatie waarin Suriname verkeert slechter is dan een jaar geleden. Aan de regering Bouterse-Adhin wordt het gemiddelde cijfer van 4,6 gegeven voor de afgelopen vijf jaar.

Een van de belangrijkste politieke veranderingen, die de regering Bouterse tot stand heeft gebracht, is het verbod dat partijen zich als combinatie voor een verkiezing in kunnen schrijven. Zonder in te gaan op het democratisch gehalte van de wijziging(en), moet wel gesteld worden dat de NDP- regering met dit strategisch besluit ervoor zorgt, dat de macht van het gecombineerd een verkiezing ingaan tegen de NDP danig verzwakt wordt, stelt het IDOS. Uiteraard zijn er volgens het bureau mogelijkheden om hier onderuit te komen middels zogenaamde lijstverbintenissen of simpelweg door met een voor de gelegenheid gecreëerde éénheidspartij aan de komende verkiezingen mee te doen.

In de komende drie maanden zullen de kiezers voor zichzelf moeten uitmaken aan welke partij zij hun stem zullen geven. Door het bureau werd aan de kiezers gevraagd met welke partij zij op dit moment sympatiseren. Als naar de huidige voorkeur van de kiezers in Paramaribo wordt gekeken, dan zullen de NDP, VHP, NPS en de Abop de partijen zijn, die op dit moment een of meerdere zetels in de wacht zullen slepen.

Lees verder

Meest gelezen