Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Vertrek Misiekaba uit NDP pijnlijk voor Bouterse

Geplaatst

op

Ndp Voorzitter Desi Bouterse

Voor NDP-voorzitter Desi Bouterse is het pijnlijk dat André Misiekaba het besluit heeft genomen om de partij te verlaten. De voorzitter van de paarse partij roemt hem om zijn eerlijkheid en vindt dat hij een absolute politieke topper is niet alleen in de NDP, maar in heel Suriname. “Misiekaba zal heel veel respect verliezen als hij doorvoert wat hij in zijn hoofd heeft,” zegt Bouterse. De voormalig NDP-ondervoorzitter wordt nu al verwelkomd door assembleevoorzitter Marinus Bee van de ABOP. “Het is jammer dat zo iemand de partij verlaat, terwijl hij juist nu hard nodig is. Hij is zeer gewaardeerd, maar san a habi na en ede, mi denki dat efu a fur’en door bun furu respect ai lasi”, zegt Bouterse in een interview met Orpheo Lamain in het programma ‘Tussen de Regels’.

ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk heeft donderdag in een voicebericht zijn structuren opgeroepen om zich niet te mengen in discussies over het vertrek van Misiekaba uit de NDP. De ontwikkelingen moeten worden gevolgd. Als Misiekaba in de ABOP wil komen, zal hij met open armen worden ontvangen. De ABOP heeft eerder aangegeven dat alle krachten gebundeld zullen worden om het binnenland tot ontwikkeling te brengen. Ondervoorzitter Joël (Bordo) Martinus had ook een gesprek met Misiekaba om de ABOP te ondersteunen. De partij wil dat in 2020 Brunswijk president van Suriname wordt. 

Verjonging binnen NDP

Volgens Bouterse zal de partij worden vernieuwd en verjongd. Er volgt een algehele evaluatie per district. Bovendien zullen de statuten van de paarse partij worden aangepast. De NDP zal een congres houden om de richting die de organisatie zal opgaan te bepalen. Bouterse is ervan overtuigd dat met hard werken en reorganisatie de partij van 16 zetels terug kan gaan naar 20 tot 23 zetels. Hij vindt het een pijnlijk moment dat Misiekaba juist nu de partij verlaat. André was de lieveling van de partij en sprak meestal vóór Bouterse en de laatste tijden zelfs na hem. 

Niet boos

Bouterse is niet boos op Misiekaba en vraagt zijn partijgenoten ook om het besluit niet te bekritiseren. “Mi e sari wel, maar het leven gaat door.” De deur staat altijd open voor hem, net als voor anderen die weg zijn gegaan. Bouterse verwacht dat waar de politicus ook gaat hij de scholing die hij heeft gekregen altijd zal toepassen in belang van de gemeenschap. Op de vraag hoe hij reageert als meer mensen de partij zullen verlaten, antwoordt Bouterse dat mensen gaan en komen. Nu reeds zijn er volgens hem personen die uit ontevredenheid weg zijn gegaan, terug willen keren. “Volg bun san e p’sa tap a schaakbord”, is de ‘tussen de regels’ boodschap van de NDP-voorzitter. 

Het vertrek van Misiekaba is donderdag wereldkundig gemaakt. Er zijn hardnekkige geruchten dat hij een thuis vindt bij de ABOP van Ronnie Brunswijk, die nu vicepresident is van de Republiek Suriname.

Culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zwartje
zaterdag 1 augustus 2020 08:16

.

Sylvana Larijn
zaterdag 1 augustus 2020 10:55

Op sluiten, heeft ook geholpen om het land om zeep te werken, bouta e sari want niet iedereen zal zijn mond houden o. Hem te redden ze vluchten allemaal om hun straf te verkleinen..
En laten hem nu met de gebakken peren.

ramharak.w.c
zaterdag 1 augustus 2020 11:45

Dat meneer Bouterse praat alsof hij een goede President was. Met al zijn schurken en al zijn corruptie,s, hij heeft het land vernietigd en hij doet nu alsof hij zo makkelijk zal kunnen leven met zijn leugens.De dagen gaan voorbij en er is al veel boven water gekomen. Deze man heeft geen macht meer wie gaat hem nu beschermen. Dus ik wacht ook af wanneer,hij opgehaald zal worden. Ik denk echt niet dat Ronnie en Chan meneer Bouterse gaan kunnen redden. Zoals een ieder gaat deze boef ook achter slot en grendel. Hoefdraad gaat zeker terugkomen om veroordeeld te worden.… Lees verder »

Dagga
zaterdag 1 augustus 2020 15:29

Hoe dan ook ,als hij zich aansluit bij de abop, blijft hij een overloper en daar weten ze alles van bij abop. Deze zijn toen ook overgelopen naar de ndp.
Brunswijck als president in 2025? Nu wordt hij gedoogd door andere landen omdat santhoki president is.
God helpe Suriname dat dit niet moge gebeuren, weer een paria aan de macht in su.

Laat hij stilletjes blijven zitten waar hij nu zit, buitenlandse reizen kan hij toch niet ondernemen,anders wordt hij opgepakt wegens bankroof in Frans cuyana en cokehandel.

Laatst bewerkt op 7 uren geleden door Dagga
loko
zaterdag 1 augustus 2020 22:42

Misikaba moet gewoon ander werk gaan doen. Hoezo ziellig?
Hij is niet als assembleelid geboren. Haalt de Abop hem binnen?
Na al de streken die misikaba bij de NDP heeft uitgehaald?
Door zijn toedoen kon Bouterse zijn vernietigend beleid uitvoeren.
Het geval PL overlopers herhaald zich weer. Mensen zonder een greintje moraal. Dit zal Brunswijk niet helpen. President worden? En dan? Worden dan al zijn zonden en misdrijven vergeten en vergeven?
Nee hoor. Nederland en Frankrijk willen hem ook dan, nog steeds zijn straf laten uitzitten.Advertentie

Suriname

Verklaring AZP directie: Redan onterecht in diskrediet gebracht

Geplaatst

op

Claudia Marica Redan Azp Jl 9 Detailfoto Detailfoto

In een verklaring over de zaak rond de algemeen directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft de directie een verklaring uitgebracht. In de verklaring staat dat de algemeen directeur onterecht in diskrediet is gebracht.

Documenten zouden rondgaan en ook is in de media verschenen dat Redan zich op oneigenlijke wijze zou hebben verrijkt, door onder andere maandelijkse een pensioenuitkering te hebben ontvangen en ook nog een dure auto hebben aangeschaft. Volgens de verklaring is deze informatie verdraaid van de feiten. Deze informatie berust volgens de directie niet op waarheid. De directie vraagt in de verklaring aan de samenleving, niet in te gaan met deze betreurenswaardige vorm van stemmingmakerij.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

BEP’er raads adviseur ABOP?

Geplaatst

op

Bep 2

In een audio opname die rondgaat op sociale media vertelt een vrouw dat Vice President Ronnie Brunswijk aan Caprino Alendy, voormalig voorzitter van de politieke partij Bep, gevraagd heeft zijn raadsadviseur te worden.

In deze audio opname geeft de vrouw aan, dat in Whats app groepen van de BEP rond gaat dat de politieke partij BEP opgenomen is in de ABOP. En dat is absoluut niet zo, stelt de vrouw die een insider lijkt te zijn. Ook Caprino Alendy is niet overgestapt naar Abop zegt zij. De heer Brunswijk zelf heeft aan Alendy gevraagd zijn raadsadviseur te worden. Dit, in een bijeenkomst waar Ronny Asabina, de voorzitter van de BEP bij aanwezig was en een niet bij naam genoemde kapitein als getuige.

De vrouw benadrukt dat Alendy niet naar de ABOP is overgestapt en de BEP niet in de ABOP is opgenomen. Wij zijn nog steeds een oppositiepartij in De Nationale Assemblee. De BEP heeft een commissie ingesteld om na te gaan hoe ze de coalitie kunnen helpen. Aldus de mevrouw.

culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen