Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Vertrek Misiekaba uit NDP pijnlijk voor Bouterse

Geplaatst

op

Ndp Voorzitter Desi Bouterse

Voor NDP-voorzitter Desi Bouterse is het pijnlijk dat André Misiekaba het besluit heeft genomen om de partij te verlaten. De voorzitter van de paarse partij roemt hem om zijn eerlijkheid en vindt dat hij een absolute politieke topper is niet alleen in de NDP, maar in heel Suriname. “Misiekaba zal heel veel respect verliezen als hij doorvoert wat hij in zijn hoofd heeft,” zegt Bouterse. De voormalig NDP-ondervoorzitter wordt nu al verwelkomd door assembleevoorzitter Marinus Bee van de ABOP. “Het is jammer dat zo iemand de partij verlaat, terwijl hij juist nu hard nodig is. Hij is zeer gewaardeerd, maar san a habi na en ede, mi denki dat efu a fur’en door bun furu respect ai lasi”, zegt Bouterse in een interview met Orpheo Lamain in het programma ‘Tussen de Regels’.

ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk heeft donderdag in een voicebericht zijn structuren opgeroepen om zich niet te mengen in discussies over het vertrek van Misiekaba uit de NDP. De ontwikkelingen moeten worden gevolgd. Als Misiekaba in de ABOP wil komen, zal hij met open armen worden ontvangen. De ABOP heeft eerder aangegeven dat alle krachten gebundeld zullen worden om het binnenland tot ontwikkeling te brengen. Ondervoorzitter Joël (Bordo) Martinus had ook een gesprek met Misiekaba om de ABOP te ondersteunen. De partij wil dat in 2020 Brunswijk president van Suriname wordt. 

Verjonging binnen NDP

Volgens Bouterse zal de partij worden vernieuwd en verjongd. Er volgt een algehele evaluatie per district. Bovendien zullen de statuten van de paarse partij worden aangepast. De NDP zal een congres houden om de richting die de organisatie zal opgaan te bepalen. Bouterse is ervan overtuigd dat met hard werken en reorganisatie de partij van 16 zetels terug kan gaan naar 20 tot 23 zetels. Hij vindt het een pijnlijk moment dat Misiekaba juist nu de partij verlaat. André was de lieveling van de partij en sprak meestal vóór Bouterse en de laatste tijden zelfs na hem. 

Niet boos

Bouterse is niet boos op Misiekaba en vraagt zijn partijgenoten ook om het besluit niet te bekritiseren. “Mi e sari wel, maar het leven gaat door.” De deur staat altijd open voor hem, net als voor anderen die weg zijn gegaan. Bouterse verwacht dat waar de politicus ook gaat hij de scholing die hij heeft gekregen altijd zal toepassen in belang van de gemeenschap. Op de vraag hoe hij reageert als meer mensen de partij zullen verlaten, antwoordt Bouterse dat mensen gaan en komen. Nu reeds zijn er volgens hem personen die uit ontevredenheid weg zijn gegaan, terug willen keren. “Volg bun san e p’sa tap a schaakbord”, is de ‘tussen de regels’ boodschap van de NDP-voorzitter. 

Het vertrek van Misiekaba is donderdag wereldkundig gemaakt. Er zijn hardnekkige geruchten dat hij een thuis vindt bij de ABOP van Ronnie Brunswijk, die nu vicepresident is van de Republiek Suriname.

Culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zwartje
zaterdag 1 augustus 2020 08:16

.

Sylvana Larijn
zaterdag 1 augustus 2020 10:55

Op sluiten, heeft ook geholpen om het land om zeep te werken, bouta e sari want niet iedereen zal zijn mond houden o. Hem te redden ze vluchten allemaal om hun straf te verkleinen..
En laten hem nu met de gebakken peren.

ramharak.w.c
zaterdag 1 augustus 2020 11:45

Dat meneer Bouterse praat alsof hij een goede President was. Met al zijn schurken en al zijn corruptie,s, hij heeft het land vernietigd en hij doet nu alsof hij zo makkelijk zal kunnen leven met zijn leugens.De dagen gaan voorbij en er is al veel boven water gekomen. Deze man heeft geen macht meer wie gaat hem nu beschermen. Dus ik wacht ook af wanneer,hij opgehaald zal worden. Ik denk echt niet dat Ronnie en Chan meneer Bouterse gaan kunnen redden. Zoals een ieder gaat deze boef ook achter slot en grendel. Hoefdraad gaat zeker terugkomen om veroordeeld te worden.… Lees verder »

Dagga
zaterdag 1 augustus 2020 15:29

Hoe dan ook ,als hij zich aansluit bij de abop, blijft hij een overloper en daar weten ze alles van bij abop. Deze zijn toen ook overgelopen naar de ndp.
Brunswijck als president in 2025? Nu wordt hij gedoogd door andere landen omdat santhoki president is.
God helpe Suriname dat dit niet moge gebeuren, weer een paria aan de macht in su.

Laat hij stilletjes blijven zitten waar hij nu zit, buitenlandse reizen kan hij toch niet ondernemen,anders wordt hij opgepakt wegens bankroof in Frans cuyana en cokehandel.

Laatst bewerkt op 2 maanden geleden door Dagga
loko
zaterdag 1 augustus 2020 22:42

Misikaba moet gewoon ander werk gaan doen. Hoezo ziellig?
Hij is niet als assembleelid geboren. Haalt de Abop hem binnen?
Na al de streken die misikaba bij de NDP heeft uitgehaald?
Door zijn toedoen kon Bouterse zijn vernietigend beleid uitvoeren.
Het geval PL overlopers herhaald zich weer. Mensen zonder een greintje moraal. Dit zal Brunswijk niet helpen. President worden? En dan? Worden dan al zijn zonden en misdrijven vergeten en vergeven?
Nee hoor. Nederland en Frankrijk willen hem ook dan, nog steeds zijn straf laten uitzitten.Advertentie

Suriname

30-jarige vrouw overleden na verkeersongeval

Geplaatst

op

Img 1b19cccd68c2 1

De 30-jarige autobestuurster Imelda Mac-Intosch heeft op woensdagmiddag 21 oktober, na een verkeersongeval op de Oost-West Verbinding, ter hoogte van kilometer 92,5 in het district Coronie het leven gelaten.
De politie van het bureau Friendship kreeg de melding van het verkeersongeval en ging ter plaatse voor onderzoek. Op de locatie trof de politie een personenauto over de kop in een trens aan.

In dat voertuig werd de bestuurster Mac-Intosch, haar man en hun kinderen van 8 en 6 jaar aangetroffen. Mevrouw Mac- Intosch vertoonde geen teken van leven; terwijl de mede inzittenden klaagden over lichaamspijnen. Zijn zijn per ontboden ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Uit het voorlopige politioneel onderzoek is naar voren gekomen, dat mevrouw Mac-Intosch kwam aangereden vanuit de richting van Nickerie gaande in de richting van Paramaribo.

Het vermoeden bestaat dat zij de macht over de besturing van de auto verloor, waarbij die ettelijke keren over de kop sloeg en uiteindelijk in de trens langs de weg terecht kwam.
Een ingeschakelde arts stelde de dood van Imelda Mac-Intosch officieel vast. In opdracht van het Openbaar Ministerie is haar ontzielde lichaam, door de politie, aan de nabestaanden afgestaan. Mevrouw Mac- Intosch was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Haar man is wel in het bezit van een rijbewijs. Het is vooralsnog niet duidelijk voor de politie waarom Mac-Intosch de auto bestuurde in plaats van haar man. Het zwaar beschadigde voertuig is door de politie ter herkeuring in beslag genomen.

 

Bron: KPS

Lees verder

Suriname

Binnenkort biogasbedrijf in Suriname

Geplaatst

op

20201022 162505
Binnenkort krijgt Suriname er een gasbedrijf bij. Het gaat in deze om Biogas dat als kookgas gebruikt kan worden en goedkoper is dan wat wij gewend zijn te gebruiken in Suriname. Achter dit bedrijf staat Samuel Kuik.
In het dorp Matta is er al een installatie geplaatst en maakt maakt men nu gebruik van Biogas om te Koken. Ook het jongens en meisjes internaat van Stichting Engedi in het district Wanica die per maand 2 100 lbs gasflessen gebruikten voor de keuken, zijn nu voorzien van een Biogas installatie.
Doordat al het afval zoals gras, dierlijk en menselijk afval gebruikt wordt voor het produceren van biogas,  zal men ook minder last hebben van ongedierten zoals ratten.  Door het afval op een duurzame manier te verwerken krijgen we een schonere milieu en goedkoop Kookgas. Het is in de planning het gasbedrijf op 25 November 2020 te openen. –  culturu.com
Lees verder

Meest gelezen