donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
0
(0)

Vertegenwoordigers van 53 Surinaamse inheemse dorpen bijeen voor beraadslagingen

lees ook ...

Jennifer van Dijk-Silos leidt nieuw Anti Fraude Platform in ...

Het Anti Fraude Platform, dat moet toezien op eerlijke en transparante verkiezingen in mei 2025, zal geleid worden door jurist en voormalig voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau, Jennifer van Di...

Op 7 augustus zullen de inheemse organisaties Mulokot, Inheems Kollectief Suriname (IKSUR), en de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) een Nationaal Inheems Congres houden in het Lallarookh gebouw. Dit congres, dat kort voor de Dag der Inheemsen op 9 augustus plaatsvindt, moet dienen als een belangrijke bijeenkomst voor vertegenwoordigers van alle 53 inheemse dorpen in Suriname.

Tijdens deze bijeenkomst kunnen de vertegenwoordigers hun zorgen uiten en beraadslagen over de dringende kwesties die de inheemse volken in het land treffen. De inheemse organisaties streven ernaar om via belangenbehartiging en empowerment een alomvattende resolutie te bereiken.

Deze resolutie moet de collectieve ambities en uitdagingen van de inheemse gemeenschappen weerspiegelen en zal worden gepresenteerd aan zowel het parlement als de regering. Met deze resolutie zullen de inheemse organisaties pleiten voor zinvolle beleidshervormingen en concrete acties om de aanhoudende grieven van de inheemse volken aan te pakken.

Het Nationaal Inheems Congres biedt een platform voor de inheemse gemeenschappen om gezamenlijk hun stem te laten horen en invloed uit te oefenen op het beleid dat hun leven en leefomgeving direct beïnvloedt. De inheemse leiders hopen dat de uitkomsten van dit congres zullen leiden tot significante verbeteringen in de erkenning en bescherming van hun rechten en leefgebieden.

De inheemse organisaties benadrukken dat deze bijeenkomst niet alleen een moment is om zorgen te delen, maar ook een kans biedt om gezamenlijk te werken aan een toekomst waarin de inheemse gemeenschappen van Suriname sterker en meer verenigd zijn.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVertegenwoordigers van 53 Surinaamse inheemse dorpen bijeen voor beraadslagingen