zaterdag 20 april 2024
26 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
1
(1)

Versterking van de NDP in protestacties op zaterdag

lees ook ...

ADEKUS studenten bezoeken parlement voor kennismaking met we...

Op maandag 15 april 2024 brachten studenten van de postmasteropleiding Wetgeving van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (ADEKUS) een bezoek aan De Nationale Assemblée (DNA). Het hoofddoel van d...

 Steven Summerville was tijdens alle protesten van de Organic Movement aanwezig. Nu is hij zelf de initiatiefnemer van een protestactie op zaterdag om 10.00u op het Onafhankelijkheidsplein, omdat “.. Suriname moet afkomen van mensen die dit land vernietigen”. Hij is ook overtuigd van de ondersteuning van toppers van de NDP hierin. “Chan moet weg” is doel van dit protest. Hij roept de hele bevolking op aanwezig te zijn.

“We moeten hieruit en de NDP is momenteel bij machte om het roer over te nemen om ons hieruit te halen”, aldus Steven Summerville die zeker is van Desi  Bouterse, Ashwin Adhin en Jennifer Simons als partners in het geheel om een “nieuw tijdperk” in te luiden. “Er wordt steeds vinger gewezen naar Bouterse maar hij heeft hart voor het land. Ziet de samenleving dat nog niet in”, verbaast hij zich.

Voor Summerville is een leider iemand met heel veel liefde. Bij Santhoki en Brunswijk ontbreekt dit. Ze maken geen enkele moeite om te luisteren naar de noden van het volk”. De protestleider verwacht daarom dat de president de protesteren op het plein zal toespreken. “Doet hij dat niet dan maakt hij het makkelijker voor ons om ons actiemodel aan te passen hierna” is de conclusie. Verder vindt hij dat Santhoki zich als een vader moet opstellen als hij zich vader voelt.

 Armoede en racism zijn gegroeid onder deze regering.“…Als Santokhi en Brunswijk deze regeerperiode gaan uitzitten gaan ze echt een flinke puinhoop voor ons achterlaten”, waarschuwt Summerville, terwijl Bouterse als een broer is die met ‘een ieder werkt ongeacht etniciteit’.

“Met geweld bereik je niets. Je moet met vrede, liefde en de warmte van onze schepper gaan om deze mensen af te zetten”, zegt de activist desgevraagd over zijn actiemodel.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVersterking van de NDP in protestacties op zaterdag