zaterdag 25 mei 2024
26 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
5
(2)

Versterking Surinaams-Chinese relaties: Santokhi in China voor topontmoetingen

lees ook ...

Nagedachtenis Moiwana: herdenkingsdienst voor slachtoffers

Basisgemeente A Nieuw Tilii, samen met de stichtingen Moiwana en 8 December 1982, organiseerde zondag een herdenkingsdienst in Moiwana ter nagedachtenis aan de minstens 39 personen d...

President Chandrikapersad Santokhi is dinsdag vertrokken voor zijn allereerste staatsbezoek aan de Volksrepubliek China, geleid door een uitnodiging van de Chinese president Xi Jinping. Deze historische reis markeert een belangrijke stap in de verdieping van de diplomatieke en economische banden tussen Suriname en China.

Het hoogtepunt van het bezoek wordt de ontmoeting met president Xi Jinping, waarbij ook gesprekken met de Chinese premier en de voorzitter van de Communistische Partij op de agenda staan. “Dit bezoek aan China is een mijlpaal in onze diplomatieke relaties en biedt een platform om onze samenwerking naar een hoger niveau te tillen,” aldus Santokhi.

De besprekingen in Beijing op 12 en 13 april zullen zich richten op verschillende sleutelgebieden zoals bilaterale samenwerking, schuldherstructurering, en de introductie van nieuwe projecten. President Santokhi benadrukt het belang van deze ontmoetingen om de langdurige vriendschap tussen beide naties te versterken en nieuwe samenwerkingsmogelijkheden te verkennen.

Naast de officiële gesprekken in Beijing, zal de presidentiële delegatie ook Dalian en Shenzhen bezoeken, waar ontmoetingen met potentiële investeerders en bestaande zakenpartners gepland staan. Een belangrijk onderdeel van het bezoek is ook een ontmoeting met Surinaamse studenten in China, waarbij de president hen zal motiveren om hun studie te vervolgen en hun verworven kennis ten goede te laten komen aan Suriname.

Het staatsbezoek, dat ook een stop in Guangzhou omvat, eindigt op 20 april met de terugkeer van de delegatie naar Suriname. Dit bezoek onderstreept Suriname’s intentie om de relatie met China verder uit te bouwen en te benutten ten voordele van de Surinaamse ontwikkeling en welvaart.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVersterking Surinaams-Chinese relaties: Santokhi in China voor topontmoetingen