dinsdag 7 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.2 C
Amsterdam
5
(2)

Verspreiden schokkend beeldmateriaal kinderen is strafbaar

lees ook ...

Government is unable to pay its $70 million debt

According to Stanley Raghoebarsing, Minister of Finance and Planning, before the meeting of the Council of Ministers, the state cannot pay the oil corporations the US$70 million (RvM). The minister sa...

Het  ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken(AW&J) roept de bevolking op om geen schokkende beelden waarbij jeugdigen zijn betrokken op sociale media te plaatsen.  Het ministerie is fel tegen het delen van foto’s en videobeelden van kinderen en jeugdigen die betrokken zijn bij ongelukken, ongevallen, het plegen van geweld of het ondergaan van geweld. Ook het delen van beelden die in strijd zijn met de zedelijkheid van kind of jeugdige keurt de minister ten zeerste af.

Het delen van deze foto’s en videobeelden is  volgens artikel 307a Wetboek van Strafrecht (S.B. 2020 N0. 40.) strafbaar. Het Ministerie vraagt de bevolking om onze kinderen en jeugdigen in bescherming te nemen en hun situatie niet te verergeren door schokkend beeldmateriaal waarin zij betrokken zijn, via sociale media te verspreiden.

De wet zegt daarover in artikel 307a in het Wetboek van Strafrecht: Degene die door middel van een geautomatiseerd werk of met gebruikmaking van een communicatiedienst opzettelijk en wederrechtelijk schokkende afbeeldingen van de effecten en gevolgen van ongelukken, geweld of ongevallen, waaronder beelden die strijdig zijn met de zedelijkheid, waarbij een persoon is betrokken of schijnbaar is betrokken, vervaardigt, verspreidt of openbaar maakt of de verspreiding bevordert, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden en geldboete van de tweede categorie, hetzij met één van beide straffen.

Het ministerie doet een dringend beroep op de gemeenschap om geen beelden te verspreiden op sociaal media die kunnen zorgen voor ernstige psychische- en sociaal maatschappelijk schade voor de samenleving en in het bijzonder het kind of de jeugdige.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerspreiden schokkend beeldmateriaal kinderen is strafbaar