Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Verspilling van water in Nickerie

Geplaatst

op

Minister Sewdien Bekijkt Samen Met Een Delegatie Van Lvv Het Afwateringssysteem Van Landbouwgronden In Nickerie

De minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV)Parmanand Sewdien, zei tijdens zijn veldbezoek aan de rijstarealen in Nickerie het afgelopen weekend, dat het is gebleken dat bepaalde boeren hun lozingen niet onderhouden waardoor stagnatie ontstaat binnen het irrigatiesysteem. “De overheid is verantwoordelijk voor het pompgemaal en het onderhoud van de hoofdirrigatie kanalen, terwijl de boeren verantwoordelijk zijn voor de secundaire en tertiaire lozingen. Dat is de afspraak”.

De minister vroeg zich aangekomen bij een dichtgegroeide aanvoerleiding af, of hij dat ook voor de boeren moest komen schoonmaken. “Men blijft continu afgeven op de regering, maar de pompgemalen functioneren. Misschien niet honderd procent, maar wel in voldoende mate om de arealen van geschikt water te voorzien. Zij moeten hun deel ook oppakken. Van hieruit wijs ik de boeren erop dat zij een verantwoordelijkheid hebben”, aldus de LVV-topman.

Een ander probleem is dat sommige boeren niet inzaaien, maar dat zij hun duikers voor de aanvoer van water toch openhouden, met als gevolg dat andere boeren niet voldoende water krijgen.  Hij waarschuwde de boeren dat hij niet met het  belastinggeld van het volk water daar kan verpompen dat verspild wordt.

De minister zei dat er binnenkort besluiten genomen moeten worden om actie te ondernemen tegen de boeren die het water verspillen. Hij zei te denken dat zo iemand een boete of zelfs gevangenisstraf moet krijgen,   –   culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tata loso
dinsdag 10 november 2020 08:13

natte rijstbouw is op lange duur slecht voor het milieu.

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen