maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.9 C
Amsterdam
0
(0)

Verscherpte covidmaatregelen vanaf dinsdag15 december

lees ook ...

Supermarkten moeten 22.00 uur sluiten en bars 23.00 uur

Politiefunctionarissen worden bij het uitoefenen van hun werkzaamheden geconfronteerd met verschillende zaken, die hun optreden bemoeilijken. In collectief verband hebben de districtscommissarissen (d...

In zijn reguliere televisie toespraak heeft minister Ramadhin van Volksgezond bekend gemaakt, dat de regering heeft besloten  de covid maatregelen te verscherpen, omdat er de afgelopen dagen een zorgwekkende stijging te zien is in het aantal besmettingen. Van nul besmettingen per dag zijn er de afgelopen dagen zes tot tien besmettingen geweest. “Dit is het moment om erger te voorkomen’’, onderbouwde de bewindsman het besluit. De bron van de stijging is terug te leiden naar een aantal clusters. Te weten: Brazilianen uit Frans Guyana, Brazilianen uit de goudvelden en
Besmettingen die plaatsvinden tijdens evenementen.

Het uitgaansverbod geldt vanaf dinsdag 15 december van 21:00 uur in de avond tot 05:00 in de ochtend. Het samenscholingsverbod geldt voor groepen van groter dan 20 personen. Daarnaast zal de controle van de grens van Frans-Guyana geïntensiveerd worden. Er zullen geen vergunningen uitgegeven worden voor feesten gedurende de maand december. Ook niet voor outdoor events. Er zal geen pagara-estafette zijn op 31 december en ook de vuurwerkverkoop zal streng gecontroleerd worden.

Minister Amar Ramadhin  legde uit dat de vele feesten die her en der worden gegeven,  reden geven tot bezorgdheid.  Hij gaf aan dat aan de hand van de ontwikkelingen in Nederland, er  aanpassingen in het huidig luchtverkeersbeleid worden gebracht,  waarvoor er van de week intensieve gesprekken worden gevoerd met spelers binnen de luchtvaartsector.

De regering gaat de controle op naleving van protocollen op openbare activiteiten opvoeren. In verband daarmee is er een multidisciplinair team ingesteld dat bestaat uit onder andere de arbeidsinspectie, milieu-inspectie, politie, militairen en de bestuursdienst,  die waar nodig, ondersteuning zullen verlenen aan het Quick Response Team.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerscherpte covidmaatregelen vanaf dinsdag15 december